Οι Αμερικανοί είναι πολύ ευαίσθητοι σε θέματα ρατσισμού και διακρίσεων. Είτε εξαιτίας της ιστορίας τους, είτε εξαιτίας προσφάτων γεγονότων με επιθέσεις, μαζικές δολοφονίες κλπ. Προσωπικά, δεν τους κατηγορώ.

Τι γίνεται λοιπόν αν σε λένε Αχμέντ Μοχάμεντ και πας στο σχολείο με μία συσκευή που μοιάζει με εκρηκτικό μηχανισμό;

Πλακώνει αστυνομία, FBI, ειδικές δυνάμεις και σε ξαπλώνουν κάτω μεταφέροντας σε μυστικό μέρος όπου θα σε εξετάσουν. Το ότι είσαι νόμιμος αμερικανός πολίτης και μαθητής του σχολείου, δεν έχει τεράστια διαφορά.

Όταν όμως αποδεικνύεται πως στο σχολείο δεν μετέφερες τίποτα παραπάνω από ένα αυτοσχέδιο ρολόι ακριβώς επειδή είσαι ένας μικρός ερευνητής και μπορείς να το φτιάξεις, τότε όλα αλλάζουν. Σου ζητούν συγγνώμη και στέκονται στις προοπτικές σου.

Σε καλεί ο πρόεδρος Ομπάμα στον Λευκό Οίκο δείχνοντας ενδιαφέρον για την συσκευή σου, ενώ λίγες μέρες μετά έχεις πρόσκληση από την NASA που δηλώνει έτοιμη να αξιοποιήσει το ερευνητικό σου ταλέντο.



Για παράδειγμα στην Ελλάδα, ουδείς θα ενδιαφερόταν για τη συσκευή του πιτσιρικά. Οι συνομήλικοι του θα τον κορόιδευαν, οι καθηγητές θα τον αγνοούσαν και αυτό το ενδεχομένως ταλέντο, θα σπούδαζε και μετά θα σέρβιρε μπύρες σε κάποια καφετέρια της πόλης για να βοηθήσει τον άνεργο πατέρα του.

Ο Αχμέντ όμως δεν ζει στην Ελλάδα. Μπορεί να δέχτηκε τον απόλυτο εξευτελισμό του ρατσισμού και της φοβίας των αμερικανών ακόμα και για τα ίδια τους τα παιδιά, μετά όμως ανταμείφτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην χώρα των ευκαιριών, ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να του τύχει!

+Yanni Spiridakis

Αναδημοσίευση από το  yannidakis.net 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.