Με 24ωρους,αλλά και επ' αόριστον αποκλεισμούς, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δηλώνουν εκ νέου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεν φεύγουμε γιατί δεν έχουμε που να πάμε». Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο αναμένονται μεγάλα, λόγω των αγροτικών μπλόκων και στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να είναι «οπλισμένοι» με περισσή υπομονή.

Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των μπλόκων της χώρας συνεχίζονται, ενώ οι γενικές συνελεύσεις στα κατά τόπους σημεία όπου έχουν «κατασκηνώσει» τρακτέρ, διεξάγονται πλέον περισσότερες από δύο φορές στη διάρκεια της ημέρας.

Το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι η Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί 62 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, έχει συγκαλέσει συνάντηση των μπλόκων της χώρας στη Βέροια, για να συζητηθούν τα αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, τα οποία και θα τεθούν επί τάπητος εκ νέου, την Κυριακή στην Νίκαια.

Κοινή συνισταμένη όλων παραμένει η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και η εκ νέου κατάρτισή του με τη δική τους συνδρομή, αλλά και η συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που οδήγησαν τον κλάδο στα μπλόκα.

24ωρο μπλόκο στα Τέμπη

Σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου αποφασίστηκε ότι προχωρούν σε 24ωρο μπλακ άουτ των Τεμπών από τις 12 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι αγρότες προετοιμάζονται πυρετωδώς για την πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που έχουν συγκαλέσει για το μεσημέρι της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας προκειμένου να συντονίσουν και να εντείνουν περαιτέρω την αγωνιστικής τους δράση.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, με αφορμή συζήτηση στη Βουλή, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν θα την αφήσουν «σε χλωρό κλαρί» (διαβάστε αναλυτικά)
Μπλόκο επ' αόριστον στο τελωνείο Προμαχώνα

Την ίδια ώρα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο αποφάσισαν να «φρενάρουν» και τη διέλευση των ΙΧ οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων «επ αόριστον».

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο μπλόκο δεν επιτρέπουν τη διέλευση των οδηγών νταλίκας και φορτηγών, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί ουρά άνω των 20 χλμ. Αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου μπλόκου θα συμμετέχει στη συνάντηση της Νίκαιας την Κυριακή.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική, το συγκεκριμένο μπλόκο, με τη δύναμη των τρακτέρ να υπερβαίνει τα 1.400, αποτελεί ένα από τα πιο σθεναρά και όπως μας επισήμανε ο κ. Λίτος «είναι δύσκολη και κουραστική υπόθεση αυτό που κάνουμε, αλλά δεν θα σταματήσουμε. Θα το πάμε μέχρι τέλους και θα μείνουμε στο μπλόκο όσο καιρό χρειαστεί».

Ωστόσο, ακριβώς την ίδια ώρα το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα, αποφάσισε να ανοίξει μέχρι τις 11 το πρωί του Σαββάτου, οπότε και θα κλείσει και πάλι για ένα 24ωρο».

Κλειστά για ένα 24ωρο τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής και Νίκης

Στις 12.00 το μεσημέρι κλείνουν για ένα 24ωρο τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια, όπως μας επισήμανε ο συντονιστής των εννέα μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος.


Το πρόγραμμα κλεισίματος στα υπόλοιπα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 13.00-15.00 το μεσημέρι και 17.30-20.30, Νεάπολης Τσοτυλίου (24ωρο από τις 12 το μεσημέρι), στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά (24ωρο από τις 12 τον μεσημέρι), Αγία Κυριακή (13.00-16.00) και Δεσκάτη (13.00-15.00), ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00.

Στο Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, που έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην γέφυρα Αλεξιάδη (Νότια πλευρά Κατερίνης) θα γίνει 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι σήμερα.

Στη Σερβικιά γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο κόμβος θα παραμείνει κλειστός από τις 10.30 το πρωί και για ένα δωδεκάωρο, όπως μας τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.


Επισημαίνεται ότι στο Νομό Δράμας έχουν στηθεί τρία μπλόκα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στην Εξοχή. Τα δύο υπόλοιπα δεν θα κάνουν καμία κινητοποίηση, αφού θα ενισχύσουν με δυνάμεις τους το τελωνείο της Εξοχής.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ σήμερα θα αποκλειστεί για ένα 24ωρο, από τις 12 το μεσημέρι, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Παναγή.

Στο νομό του Κιλκίς, που έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο μεν πρώτο θα γίνεται αποκλεισμός 12.00-15.00 και 19.00-22.00, ενώ στο δε δεύτερο «θα το κλείσουμε για ένα 24ωρο από τις 12 το μεσημέρι», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Γιώργος Τερζής. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκινά και σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι και στόχος είναι να «ανοίξει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, επικεφαλής του συντονιστικού.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16.00, ενώ η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

Στο Νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00 το μεσημέρι και 19.00-21.00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17.30-20.30 το βράδυ.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Τάσος Κυραλίδης, μας γνωστοποίησε ότι σήμερα στις 10 το πρωί, όλοι οι συμμετέχοντες στα μπλόκα του Νομού Πέλλας, έχουν «ραντεβού» στον κόμβο Μαυροβουνίου και στόχος είναι να μεταβούν στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, να τους επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους και να τους καλέσουν να «μας υποσχεθούν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που προωθούνται. Εμείς θα τους πούμε ότι εάν το πράξουν θα είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή, πόσο μάλλον να τους ψηφίσουμε εκ νέου».

Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12.00-14.00 και μετά μέχρι τις 18.00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα.

Η γενική συνέλευση στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, αποφάσισε σύμφωνα με το κτηνοτρόφο, μέλος της συντονιστικής, Δημήτρη Παπαδάκη να περιορίσει το χρονικό διάστημα 11.00-17.00 τη Μουδανιών, που οδηγεί στη Χαλκιδική, και να αφήσει ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ο 24ωρος τουλάχιστον αποκλεισμός της αερογέφυρας Θέρμης, με τον κ. Παπαδάκη να επισημαίνει,ωστόσο,χαρακτηριστικά «κάθε περιστατικό, από και προς το ΕΣΥ Θέρμης, θα έχει ελευθέρας». Υπενθυμίζει ότι από το μπλόκο στην αερογέφυρα Θέρμης, «από τις 26 Ιανουαρίου έχουμε διανείμει περισσότερα από 4.500 ενημερωτικά με τις θέσεις μας στους διερχόμενους οδηγούς και «συνεχίζουμε».

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής του μπλόκου αεροδρομίου, επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα, Χαράλαμπος Γαλανόπουλος μας επισήμανε ότι «στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε προς το κτίριο αναχωρήσεων του «Μακεδονία», χωρίς να εμποδίζουμε τον κόσμο που θέλει να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, και θα μοιράσουμε ελιές και γάλα στους πολίτες, ενημερώνοντάς τους για τους λόγους που τόσο καιρό βρισκόμαστε στο δρόμο».

Επιστρέφοντας από την αυριανή κινητοποίηση θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο, προκειμένου να οριστεί εάν τελικά θα προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμού του «Μακεδονία» την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.

Σε 24ωρο αποκλεισμό προχωρά και το μπλόκο στην Χαλκηδόνα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κουφαλίων, Μαυρουδής Μιντσιούδης, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ.

Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.Συμμετέχουν περίπου 600 συνολικά τρακτέρ και περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι με τα οχήματά τους.Όπως επισήμανε ο συντονιστής του μπλόκου στο κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης, σήμερα θα γίνει αποκλεισμός του δρόμου και των παράπλευρων οδών από τις 10 το πρωί και για δέκα ώρες.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, τα οποία έχουν στηθεί σε εθνικές οδούς που διέρχονται από τους νομούς της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Από σήμερα το μεσημέρι, οι αγρότες ξεκινούν πολύωρους αποκλεισμούς, οι οποίοι θα συνεχιστούν και την Κυριακή, ενώ νέες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Δευτέρα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ηλείας Ανδρέας Τσουκαλάς, «από σήμερα ξεκινά ο αγώνας για αυτό και προχωράμε σε πολύωρους αποκλεισμούς», ενώ όπως πρόσθεσε, «θα αγωνιστούμε μέρα και νύχτα, ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα.» Επίσης ανέφερε ότι «ζητούμε την κατανόηση του κόσμου, αν και ξέρουμε πως γνωρίζουν πολύ καλά γιατί αγωνιζόμαστε.»

Από την πλευρά του, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών της δυτικής Αχαΐας Νίκος Ζαφειρόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως «είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας».

Όσον αφορά στους αποκλεισμούς, από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Ακόμη, από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, μέχρι τις 3:00 το απόγευμα, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, θα κλείσουν το δρόμο που ενώνει την Αμφιλοχία με την Λευκάδα, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, μέχρι τις 3:00 το απόγευμα αγρότες από την περιοχή της Ναυπάκτου, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Οι κινητοποιήσεις αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχιστούν σήμερα με αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων από τις 3:00 μετά το μεσημέρι, μέχρι και τις 7:00 το απόγευμα, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου από τις 4:00 το απόγευμα, μέχρι και τις 10:00 το βράδυ, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών από τις 7:00 το απόγευμα, έως τις 10:00 το βράδυ, στο ύψος του Αιγίου. Ακόμη, στην Αιγιάλεια αγρότες αναμένεται να στήσουν αύριο και δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών και συγκεκριμένα στην γέφυρα του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου από τις 12:00 το μεσημέρι, μέχρι και τις 8:00 το βράδυ στους κόμβους του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς.



φωτό: tempo24.gr

Στην Κρήτη, παραμένουν στο μπλόκο της περιοχής Καρτερού στο ύψος του ΚΤΕΟ στην Εθνική Οδό Ηρακλείου -Αγίου Νικολάου οι αγρότες, χωρίς, ωστόσο, να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι αγρότες που έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα κατά μήκος του δρόμου διανυκτέρευσαν στο μπλόκο παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και παραμένουν διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Συνεχίζονται για μία ακόμα ημέρα στα Χανιά οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στους δρόμους με κύριο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η δυτική είσοδος της πόλης εξακολουθεί να είναι κλειστή στον κόμβο Κλαδισού με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από παράπλευρους δρόμους.Στον Κλαδισό βρίσκονται αγρότες από τους αγροτικούς συλλόγους Πλατανιά Βουκολιών, Κισάμου και Σελίνου.

Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.Όπως έχουν αποφασίσει προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων - Ρεθύμνης στη μία μετά το μεσημέρι και στις πέντε το απόγευμα.



φωτό: cretapost.gr

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.