Ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απριλίου η μεγάλη ιστορική πορεία των ανέργων από την Πάτρα με προορισμό την Αθήνα! Απλοί άνθρωποι, φτωχοί και άνεργοι αλλά με όνειρο την ανθρώπινη ζωή που μας αξίζει ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Λένε σε όλους πως αυτοί πιστεύουν στη δύναμη που έχει ο λαός, πως δεν το βάζουν κάτω, πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους!
Αυτή την πορεία αυτών των περήφανων πολιτών που δεν ανέχονται την ανεργία και θα φτάσουν την Κυριακή στην Αθήνα διατρανώνοντας την αντίθεσή τους απέναντι στις πολιτικές που τους έβαλαν στη γωνία της ζωής και ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ !!!
Ζήτω οι άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω και παλεύουν κόντρα σε όλα! Ζήτω οι σκέψη που καταλαβαίνει πως μόνο όλοι μαζί και οργανωμένα μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας που όλο και λιγοστεύει!
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΗΦΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗ, σε αντίθεση με διάφορα (πλειονότητα των ΜΜΕ)   άλλα μέσα που την έθαψαν στην κυριολεξία.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε την άποψη του φίλου Giorgos Sarris που συμμετείχε σε ένα κομάτι της διαδρομής χθες από Ακράτα ως το Ξυλόκαστρο, και ποστάρουμε (μπορείτε να ακούσετε την σημερινή εκπομπή του).

Tι πιο όμορφο από το να συμμετέχεις σε κάτι σπουδαίο, σε μια πραγματικά ιστορική στιγμή μαζί με απλούς ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους.Εμπειρία ζωής αλλά και χαρά και τιμή που βάδισα μαζί με τους οδοιπόρους της μεγάλης πορεία ανέργων όλη τη μέρα χθες!(Οι φωτο από την πορεία αλλά και τα διαλείμματα ξεκούρασης.)Την Κυριακή στην Αθήνα το μεγάλο συλλαλητήριο για την υποδοχή τους στο Σύνταγμα στις 6μμ και μεγάλη συναυλία! Σκεφτείτε το... Κανένας θεατής στο έγκλημα. Η ανεργία είναι ντροπή!
Δημοσιεύουμε με χαρά το ψήφισμα συμπαράστασης του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στην πορεία κατά της ανεργίας 3-10 Απρίλη (Πάτρα – Αθήνα).

            Ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης στηρίζει  την πρωτοβουλία  του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για την μεγάλη πορεία ανέργων που ξεκίνησε από την Πάτρα στις 3 Απρίλη, και  αποτελεί πορεία αγώνα για την ανεργία, για τις Εργατικές και Λαϊκές διεκδικήσεις και δικαιώματα, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

            Οι εργαζόμενοι στους  Δήμους, οι συμβασιούχοι,  οι εργαζόμενοι  με σύμβαση έργου (μπλοκάκι), οι  εργαζόμενοι στα ΕΣΠΑ των Παιδικών Σταθμών,  οι  εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων, οι εργαζόμενοι με 5μηνες συμβάσεις, εκφράζουμε την ταξική μας στήριξη, αλληλεγγύη και συμπόρευση με το ταξικό περιεχόμενο της μεγάλης αυτής πορείας του Δήμου Πάτρας.



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.