Το «στέκομαι αντάξιος των περιστάσεων» είναι ικανότητα, που την έχει ΜΟΝΟΝ αυτός που ΔΕΝ λέει στον εαυτό του: σκάσε τώρα, δεν σε παίρνει.
(Ο άνθρωπος δεν είναι δέντρο.)

Αν έστω ΕΝΑΣ καταφέρει κάτι σημαίνει ότι γίνεται. (Αυτό δεν ισχύει και στα μαθηματικά σας; αρκεί να αποδειχτεί ένα θεώρημα για να ισχύσει.)
Φτηνές ΟΛΕΣ οι δικαιολογίες σας.

Θα αρχίσω τον συλλογισμό με το απλό παράδειγμα: Ο γιος μου ήταν στην πλατεία όπου κάτι 5χρονα τράβαγαν τα φύλλα ενός δέντρου. Πάει μια γριά και τους φωνάζει, φοβερίζοντάς τα μάλιστα ότι θα φέρει την αστυνομία. Ο γιος μου θυμήθηκε πόσο ανίσχυρος αισθανόταν όταν ήταν στην ηλικία τους, αυτό όμως που δεν άντεξε ήταν η γριά, γιατί τα έχωνε στα μικρά επειδή μόνο εκεί την παίρνει. Όταν πήγε να της ζητήσει τον λόγο (γιατί μιλάει άσχημα στα παιδιά και τα φοβερίζει), η γριά (φυσικά) άλλαξε τόνο (έβαλε την ουρά στα σκέλια λέγεται αυτό). Επίσης ένα άλλο που νευρίασε τον γιο μου ήταν η απραξία των μανάδων. Δεν πήγα αμέσως, μου λέει, περίμενα να δω τι θα κάνουν οι μανάδες των παιδιών. ΤΙΠΟΤΑ. Δέντρα.
Γιατί οι μανάδες των παιδιών το βούλωσαν; Γιατί το βουλώνουν ΓΕΝΙΚΑ, στην προσωπική τους ζωή.

Πάμε στο σύνθετο παράδειγμα: Στα Καμίνια (θέλω να το προσέξεις αυτό, στα Καμίνια, όχι στην Εκάλη) ο δήμαρχος έστειλε μπουγιουρντί στους ιδιοκτήτες όλων των οικημάτων γύρω από μία πλατεία που έφτιαξε. Το μικρότερο ποσό που έμαθα ήταν 3000!!!!!!!!!!!! ευρώ. Το μεγαλύτερο 39… Τριάντα  εννέα  χιλιάδες  ευρώ!!!!!  διέταξε ο αυτοκράτορας δήμαρχος Καμινίων να πληρώσει κάποιος για την πλατεία που έφτιαξε, και πρόσεξε τον λόγο, γιατί λέει αναβαθμίστηκε η κατοικία του!!!
Ο γιος δε μιας ιδιοκτήτριας, μόλις το έμαθε έπαθε ανακοπή και απεβίωσε.
Τι κάνουν οι παθόντες; ΤΙΠΟΤΑ. Δέντρα.
Τι να κάνω μου λέει αυτή με τα 3000 μπουγιουρντί;
Να πας να τα κάνεις πουτάνα της λέω στο δημαρχείο. Ε όχι να φτάσουμε και μέχρις εκεί!!!! λέει. 
Ούτε αυτή που έχασε τον γιο της θα πάει να γαμήσει του αυτοκράτορα ότι έχει και δεν έχει.
Γιατί;

Λέμε όλοι η παιδεία φταίει, μας εκπαίδευσαν να γίνουμε δούλοι.. Σύμφωνοι, ποια παιδεία όμως;
Εκπαιδεύτηκες να μην μιλάς, να μην πολεμάς για το δίκιο σου. Το λαμόγιο είναι μάγκας ο τίμιος θύμα. Φυσικά αρχίζει από το σχολείο, αν δεν συμμετέχεις σε γαμούν μέχρι να λυγίσεις, μέχρι να σκύψεις το κεφάλι, μέχρι να γίνεις κι εσύ δουλικό.

Ωραία μέχρις εδώ ε; Κανείς δεν φταίει.... Όμως... 
ΑΝ ΕΝΑΣ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!Όσοι δεν μπορούν είναι απλά χαμερπή, έρποντα, σκουλήκια, ανθρωπάρια, όχι άνθρωποι.

Υ.Γ. Θέλω να προσθέσω κάτι γι’ αυτόν που πράττει το σωστό. Λέει ο γιος μου και ποιο το νόημα; δεν άλλαξε τίποτα. Όντως δεν άλλαξε, δεν άλλαξε όμως αυτό που νομίζουμε ότι πρέπει να αλλάξει!!! Η γριά φυσικά θα παραμένει ένα θρασύδειλο δουλικό, ΟΜΩΣ την επόμενη φορά που θα πάρει την άδεια από τη σημαία να θεωρήσει ότι την παίρνει, θα έχει τον ΦΟΒΟ ότι κάποιος άλλος Απόστολος μπορεί να φανεί!!!! Ο κάφρος μην περιμένεις να αλλάξει επειδή θα γίνει καλός, απλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ!!!!
Επίσης, ΚΑΙ οι μανάδες πήραν το μάθημά τους. Την επόμενη φορά που θα χρειαστούν την δικαιολογία "δεν μπορώ γιατί..." θα τους έρχεται η εικόνα του 17χρονου που μπόρεσε. Καινούρια δικαιολογία πρέπει να εφεύρουν.
Αυτό που ΓΙΝΕΤΑΙ δεν φαίνεται.
Ο σωστός άνθρωπος αρκεί και μόνο που υπάρχει.


Στεφανία
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.