Την Κυριακή 22 Μαϊου θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Θερμαϊκού οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Όπως είναι γνωστό το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει την 19η Μαϊου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Στην Περαία την έδρα του Δήμου Θερμαϊκού στο πλαίσιο σεμνών και λιτών τελετών , την ερχόμενη Κυριακή, θα γίνει εκτεταμένη αναφορά στα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τον Τουρκικό παράγοντα που διήρκησαν από το 1916 έως και το 1923 , ενώ ομιλίες και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της Ημέρας Μνήμης, την Παρασκευή 19 Μαϊου στις σχολικές μονάδες Δήμου.

Το πρόγραμμα προβλέπει τα εξής:




Κυριακή 22 Μαϊου 2016

Ώρα 09:45 – Eπιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αποστόλου Πέτρου και Παύλου.
– Ομιλία του Δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη

Ώρα 10:30 – Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ιστορικής μνήμης του Δήμου Θερμαϊκού από τον Δήμαρχο και εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλλόγων.
-Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
-Ομιλία της καθηγήτριας Φιλολογίας Παναγιώτας Ιωακειμίδου, ερευνήτριας της ποντιακής διαλέκτου
-Εθνικός Ύμνος
Την ίδια μέρα θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός από τις 08:00 π.μ. μέχρι και τη δύση του ηλίου, φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου ,των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.