Υπέβαλλε αίτημα βοήθειας στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τις καταστροφές που έχουν συντελεστεί στον Θερμαϊκό ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης. Με την εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας της Πολιτικής Προστασίας και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών ήδη η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του Ι.Γ.Μ.Ε είχε την πρώτη επαφή με το πρόβλημα - πληγή των κατολισθήσεων στο ΚΥ Μηχανιώνας χθες το πρωί με παρόντα τον δήμαρχο.

Ήδη από τη Δευτέρα το πρωί το ΙΓΜΕ "πιάνει" δουλειά στην περιοχή του Θερμαϊκού γνωμοδοτώντας ώστε οποιεσδήποτε παρεμβάσεις αποκατάστασης πραγματοποιηθούν να εδράζονται σε στέρεη επιστημονική βάση.


Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μάλλον γρήγορα θα προχωρήσουν οι εργασίες αντιστήριξης με τη δημιουργία δύο τοιχίων πλινθοδομής σε δύο επίπεδα που θα συγκρατήσουν την υποχώρηση του εδάφους προς την ιχθυόσκαλα.
Η υποχώρηση που υπήρξε ( με το γκρέμισμα της περίφραξης στο νότιο τμήμα του αύλειου χώρου) ίσως να οφείλεται στην διευθέτηση των ομβρίων που παρέκαμπταν το κτίριο από δύο πλευρές και κατέληγαν "τρώγοντας το έδαφος" στο σημείο που παρατηρήθηκε η κατολίσθηση.

Παράλληλα με την αυτοψία στο ΚΥ το κλιμάκιο του ΙΓΜΕ αποτελούμενο από τον διευθυντή του τοπικού τμήματος κ. Μάκη Ατζέμογλου και τον κ Γιάννη Χατζηπαναγή προχώρησαν και σε πρώτη εξέταση άλλων περιοχών του δήμου, όπως στην υποχώρηση του δρόμου στα Πάλιουρα.





Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.