Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, στην αποθήκη Δ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η "Δικαιοσύνη για Όλους" έκανε τη δεύτερη παρέμβασή της μετά από αυτή της Δεξαμενής.

Μια Ζωή Κωνσταντοπούλου άμεση, πρακτική και εξόχως πολιτική με απλό και κατανοητό τρόπο μετέδωσε την αισιοδοξία της για τη εθνική διεκδίκηση των τεσσάρων μεγάλων υποθέσεων που αφορούν τον τόπο μας, που αφορούν τους ανθρώπους, αφορούν την ιστορία, αφορούν την Δημοκρατία: 1) τις Γερμανικές Οφειλές, 2) την όζουσα υπόθεση της Siemens, 3) την βρώμικη παραχάραξη των δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ και 4) το Χρέος και Μνημόνια.

Μια Ζωή Κωνσταντοπούλου που παρουσίασε απόρρητα έγγραφα  σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται πως όπως τότε ανεστάλη η δίωξη των εγκληματιών πολέμου, με ανάλογη πράξη απαλλάχθηκαν των ευθυνών τους τραπεζίτες, διευθυντικά στελέχη και πολιτικά πρόσωπα που ενέχονται στη σημερινή προδοσία της πατρίδας μας. Όπως όλοι όσοι είχαν υποχρέωση να υπογράψουν την αμετάκληση απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης από το 2000 για τη δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου και δεν το έπραξαν )όλοι οι μέχρι σήμερα υπουργοί Δικαιοσύνης και Πρωθυπουργοί).

Μια Ζωή Κωνσταντοπούλου που ανέδειξε με τα μελανότερα χρώματα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του εδρεύοντος στο Λουξεμβούργο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ και στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και ΟΛΘ των οποίων εκπρόσωποί τους παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν στην εκδήλωση (Γιώργος Αρχοντόπουλος και Λάζαρος Τανταλίδης) στηρίζοντας την Δικαιοσύνη για Όλους.

Μια Ζωή Κωνσταντοπούλου που εμπνέει τους ενεργούς πολίτες και τα κινήματα να σταθούν όρθιοι απέναντι σε όσους επιδιώκουν με τις πολιτικές της κολοτούμπας να τους κάμψουν την αγωνιστικότητα και να παλέψουν για να βρουν τα παιδιά τους μια καλύτερη Ελλάδα.

Μια Ζωή Κωνσταντοπούλου που μόλις λίγες ώρες πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα, κατέθεσε διάβημα - αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το ξεπούλημα του Ελληνικού στο όμιλο Λάτση.

Μια Ζωή Κωνσταντοπούλου που αφού δεσμεύτηκε πως η Δικαιοσύνη για Όλους και η Πλεύση Ελευθερίας δε θα αφήσει κανέναν υπεύθυνο ατιμώρητο κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη, την ιστορική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε Δικαιοσύνη για όλους.
Γιατί η δικαιοσύνη είναι πολιτική και η υγιής πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. 



Η Ζωή και η Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Για άλλη μια φορά το πάνελ της εκδήλωσης ήταν πλαισιωμένο από νέους ανθρώπους. Εκτός από την ίδια και τον Λάζαρο Τανταλίδη εκπρόσωπο των εργαζομένων στην διοίκηση του ΟΛΘ συμμετείχαν ο Διαμαντής Καραναστάσης, ο Μιχάλης Χουρδάκης και ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Θα σταθώ στον τελευταίο που έκλεψε κυριολεκτικά τις εντυπώσεις με την λιτή, μεστή, ουσιαστική και καθαρά πολιτική του τοποθέτηση. Ένας νέος, επιστήμονας και δημιουργός (διδάκτωρ αστρονομίας του ΑΠΘ και σεναριογράφος) εξήγησε με απλά και ζεστά λόγια τον λόγο που στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την Πλεύση Ελευθερίας, το "ΟΧΙ στα ΝΑΙ τους" και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όχι με τις ιδιότητές του αλλά ως ένας "δυστυχής πολίτης που οδηγήθηκε τα τελευταία χρόνια στην αναξιοπρέπεια και στην εξαθλίωση" όπως χαρακτηριστικά είπε. Σημαντική η δουλειά του με εικόνες - μηνύματα, κοινωνικά και πολιτικά, που δημιουργεί μέσα από τις γνωστές σε όλους μας φιγούρες playmobil.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.