Το Φεστιβάλ «Chessnale Thessaloniki 2016» έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 23 Οκτωβρίου στους χώρους του Mediterranean Cosmos και στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν η Ελληνική, η Ρώσικη και η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale», το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Mediterranean Cosmos

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Φεστιβάλ «Chessnale» ως θεσμός ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία, προβάλλοντας το σκάκι στο ευρύ κοινό ως κορυφαίο πνευματικό άθλημα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα.

«Αυτή την πετυχημένη διοργάνωση μεταφέρουμε και στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση του  «Chessnale Thessaloniki 2016», με στόχο να προσεγγίσουμε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο κοινό, κυρίως παιδιά κάθε ηλικίας και εφήβους, προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων θα αποτελέσει η παρουσία του τέως Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ανατόλι Καρπόβ δίνοντας έναν αγώνα Σιμουλτανέ μπροστά στο κοινό της πόλης στην πλατεία Αριστοτέλους, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου , στις 5 το απόγευμα.

Στην ίδια διοργάνωση θα διεξάγονται καθημερινά, αγωνιστικές δραστηριότητες όπως ατομικά - ομαδικά πρωταθλήματα Blitz και Rapid, Ανοιχτό Τουρνουά Ανδρών – Γυναικών Chessnale, η Πανεπιστημιάδα και φυσικά τα Σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής.

Εξίσου εντυπωσιακή θα είναι και η συμμετοχή της ελληνικής σκακιστικής ελίτ σε αγώνες Simultane και σκακιστικές διαλέξεις.

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις με θέμα το σκάκι όπως αφηγήσεις παραμυθιού, παιδικό διαδραστικό θέατρο, χειροτεχνίες εικαστικές εκθέσεις, χορευτικές παραστάσεις καθώς και ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις "fun family chess".

Mediterranean Cosmos: 11οχλμ. οδού Θεσ/νίκης – Μουδανιών
Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
Διάρκεια: 14 Οκτωβρίου 2016 – 23 Οκτωβρίου 2016

Είσοδος Ελεύθερη
Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.