Με σκληρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη επικέντρωσε την ομιλία του στη Βουλή, με θέμα τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι έχει συμμαχήσει "με ό,τι πιο παλιό και διεφθαρμένο υπάρχει στη χώρα", σημειώνοντας ότι "σήμερα θα απολογηθείτε".

Έκανε λόγο για "μία διαρκή απόπειρα μιας μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος, όχι στρατιωτικού αλλά μιντιακού, με όπλα τησυκοφαντία και την προπαγάνδα".

"Ενώ βρεθήκατε ως νέος αρχηγός της ΝΔ τον Ιανουάριο και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε νωπή λαϊκή εντολή, ζητήσατε εκλογές αδιαφορώντας για την οικονομία, την πρώτη αξιολόγηση", είπε και τον κατηγόρησε για "απόλυτη ταύτιση με το μιντιακό κατεστημένο".

"Έχετε αποδυθεί σε λυσσώδη επίθεση κατά της προσφάτως εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας", είπε για να προσθέσει ότι γίνεται "απόπειρα αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής εντολής".

Είπε ότι "η πρώτη πράξη αυτής της απόπειρας παίχτηκε την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας, η δεύτερη με την καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, και σήμερα είναι η τρίτη πράξη, την λυσσαλέα προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει την χώρα στο σκοτάδι".

Για το "μιντιακό κατεστημένο" είπε ότι "θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί έπαψε να τους κάνει τα χατίρια".

"Η ΝΔ έχει επιλέξει να δίνει μάχες οπισθοφυλακής, τρέχοντας πίσω από καναλάρχες και εκδότες. Δεν αντέχετε κύριοι της αντιπολίτευσης να μένετε μακριά από τις καρέκλες της εξουσίας. Αλλά πρέπει να το χωνέψετε: Θα μείνετε για καιρό μακριά από την εξουσία", τόνισε.

Επισήμανε ότι οι καναλάρχες είναι "δυσαρεστημένοι επειδή για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο", ενώ για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι πιο εύκολο να πείσει ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών παρά ότι δεν είναι διαπλεκόμενος.

Υπογραμμίζοντας -όπως είπε- τη διαφορά της κυβέρνησης του με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ότι "ενώ εσείς τους χαρίζετε τα δάνεια, με μας περνάνε από το δημόσιο ταμείο".

Και συμπλήρωσε: "Οι πολίτες στερούνται της αντικειμενικής ενημέρωσης, όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι τα ΜΜΕ παίζουν ανάλογα του πως παίζει ο ζουρνάς του κάθε ιδιοκτήτη. Για πρώτη φορά καλούνται οι καναλάρχες να πληρώσουν, έγινε ένας διαγωνισμός που έφερε 255 εκ. ευρώ στα δημόσια ταμεία".

Αναφερόμενος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι "δεν έχει πιο αδιάβλητος διαγωνισμός".

"Ανακαλύψατε τον συριζαίο καναλάρχη και τη συριζαϊκή διαπλοκή. Και ποια ήταν αυτή; Του συμπεριφερθήκαμε όπως κάναμε στο Mega, στο Ε και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη. Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό", τόνισε.

Σχετικά με τον Χρ. Καλογρίτσα και αναφερόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, είπε: "Αν θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε τον σύμβουλο σας, τον κ. Θεοδωρικάκο, διότι ήταν συνεργάτες επί χρόνια".

Για τους καναλάρχες, τους οποίους τους χαρακτήρισε χλευαστικά "ογκόλιθους", είπε ότι "κλείστηκαν επί 3 ημέρες στα καμαράκια διότι το μήνυμα που εδόθη ήταν ότι τηρήθηκε ο νόμος".

Αναφέρθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή, όπου "παρελαύνουν εκδότες και καναλάρχες", λέγοντας ότι η ΝΔ εμφανίζεται ως "απελπισμένη συνήγορος της διαπλοκής", σε αυτά που οι ίδιοι μαρτυρούν.

Σκληρή επίθεση επιφύλαξε και για τον ιδιοκτήτη του Alpha, Δ. Κοντομηνά, λέγοντας ότι "ο υπόδικος κ. Κοντομηνάς, που πήγε σε πρωινή εκπομπή να φάει καμία μακαρονάδα επειδή του... κόψαμε τη σύνταξη, εμφανίστηκε ως υπερασπιστής της νομιμότητας και στέλνει δημοσιογράφους κασκαντέρ με περούκες στη Νέα Υόρκη για να χρεώνουν ποτά στον υπουργό Επικρατείας".

"Νομίζετε ότι θα φοβηθώ και θα κάνω πίσω; Δεν θα κάνω πίσω, δεν με έχει κανένας στο τσεπάκι του, δεν θα κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν όσο κι αν μας εκβιάζουν", είπε και πρόσθεσε: "Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια".

Σχετικά με τα θαλασσοδάνεια, αναφέρθηκε στα χρέη της ΝΔ, λέγοντας στον κ. Μητσοτάκη: "Θα πληρώσετε τα 210 εκ. ευρώ που χρωστάτε στον ελληνικό λαό και μιλάτε για τη διαπλοκή;". Και συνέχισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ: "Θα αποπληρώσετε τα δάνεια σας για τον Κήρυκα Χανίων;".

Απευθυνόμενος προς την Φώφη Γεννηματά, ρώτησε: "Τι απέγιναν τα 16 εκ. ευρώ που βρέθηκαν από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών στα ταμεία του κόμματος σας;".

"Τα χρήματα που έχετε δανειστεί ανήκουν στον ελληνικό λαό και πρέπει να τα γυρίσετε πίσω", είπε, απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

"Θα έπρεπε να έχετε ζητήσει συγγνώμη, να έχετε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να κάνετε στελεχιακή ανανέωση, είστε οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν την χώρα και θέλετε να βγείτε κι από πάνω", είπε.

"Όλοι γνωρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς ήταν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων", είπε και τόνισε: "Σήμερα μία είναι η ευθύνη του δικαστή: Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της απαίτησης και πει "θα κάνω το καθήκον μου με αυταπάρνηση" θα μας έχει δίπλα του και αυτό δεν είναι παρέμβαση. Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας: Κάθε υπόθεση με υπόνοια εγκληματικής δράσης παραπέμπεται χωρίς χρονοτριβή στους εισαγγελείς".

"Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων κ. Μητσοτάκη, εσείς είστε παιδί της διαπλοκής, του Χριστοφοράκου και της Siemens", τόνισε, για να θέσει το ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΝΔ: "Υπάρχει ή όχι σκάνδαλο Siemens;".
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.