Για πρώτη φορά μια 11μελής ομάδα του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών μετέβη στην Αραγονία της Ισπανίας, και έλαβε μέρος σε παγκόσμιο πανεπιστημιακό διαγωνισμό κατασκευής αγωνιστικής μηχανής ( MOTO GP).
Να σημειωθεί  ότι η ελληνική ομάδα φοιτητών συμμετείχε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, και πως κατάφερε να διακριθεί αφού έχασε για λίγους βαθμούς την πρωτιά, μετά την εκτέλεση των αγωνισμάτων καταλαμβάνοντας την 9η θέση μεταξύ 36 συμμετεχόντων πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπη.

Ιδιαίτερη όμως είναι η χαρά μας γιατί στην εντεκαμελή αυτή ομάδα που κατασκεύασε την μοτοσυκλέτα ΜΟΤΟ GP3 (250 cc) υπάρχουν και τρεις συντοπίτες μας. Συγκεκριμένα στην ομάδα συμμετέχουν και τρεις φοιτητές από το δημοτικό διαμέρισμα Μηχανιώνας ( Κουτσάκης Γιώργος, Γαζιώτης Γιώργος, Μοσχοβίτης Πέτρος) ενώ ο Πρύτανης του πανεπιστημίου (Τουρλιδάκης Αντώνης) είναι επίσης συνδημότης μας από το ίδιο δημοτικό διαμέρισμα.


Τιμητική εκδήλωση για το παραπάνω γεγονός οργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μηχανιώνας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα `18.00΄στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας με θέμα: «Ανάπτυξη πρωτότυπης αγωνιστικής μοτοσικλέτας από τη φοιτητική ομάδα Tyfoon του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της μοτοσικλέτας στην Κεντρική Πλατεία της Ν. Μηχανιώνας την ίδια ημέρα μεταξύ 12.00΄ με 14.00΄


Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Μας κάνει όλους υπερήφανους το επίτευγμα των φοιτητών συμπολιτών μας και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σ’ αυτούς και τους καθηγητές τους για τη διεθνή διάκρισή τους. Όταν βλέπει κανείς νέα παιδιά να προσβλέπουν στην ανάπτυξη των σπουδών τους και στη συμβολή τους για ανάταση της χώρας, σε μια περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης, τα πράγματα οδηγούνται στη φυγή της νεολαίας μας προς το εξωτερικό, αντιλαμβανόμαστε όλοι την σπουδαιότητα του παραπάνω επιτεύγματος των φοιτητών μας».
Και ένα βιντεάκι από τον διαγωνισμό MotoStudent που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, στην Αραγονία.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ κ.ΤΟΥΡΛΙΔΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ Ο κ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΛΙΔΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΓΕΝΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ . ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.