Η Γενοκτονία των Ελλήνων είναι μια ιερή υπόθεση που στοίχισε τις ζωές 1.000.000 Ελλήνων στη Θράκη, τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία. Εκτός από την τιμή στην Ημέρα Μνήμης που έχει οριστεί για κάθε προσφυγική ομάδα οφείλουμε για να είμαστε επιτυχείς στον αγώνα για Διεκδίκηση και Αναγνώριση της Γενοκτονίας να προβούμε σε κοινές δράσεις.
            Αυτή  την πρόταση κομίζει η εκδήλωση "Μνήμη Γενοκτονίας Ελλήνων και Ελληνίδων" που οργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ‘’Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Μεσημερίου’’ και τον ‘’Σύλλογο Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας’’, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στις 19.00 στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία με ομιλητή τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, Δρα Κοινωνικών Επιστημών, Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιαστούν χοροί α) από τον Πόντο,  Μορφωτικός όμιλος Ποντίων Μεσημερίου "Αργοναύτες" και β) από τη Θράκη και τη Μ. Ασία "Σύλλογος Ποντίων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας’’.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ευρύτερη ανάδειξη του θέματος της Γενοκτονίας και των δεινών που υπέστη ο Ελληνισμός της Ανατολής, εξετάζοντας και προβάλλοντας το γεγονός αυτό σε μια οικουμενική διάσταση δίχως διαχωρισμούς σε Ανατολικοθρακιώτες, Βορειοθρακιώτες, Μικρασιάτες, Ποντίους.

            Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να αναγνωριστούν διεθνώς τρεις διαφορετικές Γενοκτονίας. Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι, εκκλησία, πολιτικές δυνάμεις, αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι, ομοσπονδίες και απαιτήσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε το στόχο μας διεθνώς και να υπάρξει ηθική δικαίωση για όλους τους σφαγιασθέντες και εκδιωχθέντες από τις προγονικές εστίες, τους ανώνυμους και επώνυμους ήρωες προγόνους μας. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.