Βρίσκεται αναρτημένο στον τοίχο του δημοτικού σύμβουλού της Συμπολιτείας Θερμαϊκού Θεόδωρου Τζίνα και έχει ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!!

Ο δημοτικός σύμβουλος αφού προφανώς αισθάνεται πιεσμένος με την αιφνιδιαστική και εκτός ημερήσιας διάταξης εισαγωγή, ως έκτακτο θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ(5/7/17), της "ΔΩΡΕΑΝ παραχώρησης τμήματος αγροτεμαχίου 26 στρεμμάτων στον ΠΑΛΙΟΥΡΑ της Επανομής" για τα επόμενα 20 χρόνια, δημοσιοποιεί το θέμα και ζητά τις απόψεις δημοτών.

Το θέμα έχει ως εξής:

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΛΑΖ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ


Αφού η Δημοτική αρχή δεν το έκανε, ας επιχειρήσουμε από εδώ μια άτυπη διαβούλευση.
Αύριο στο δημοτικό συμβούλιο έρχεται ως έκτακτο-επείγον θέμα:
"Η δωρεάν παραχώρηση του τμήματος αγροτεμαχίου 1517 Επανομής, (26 στρέμματα) θέση Πάλιουρα, στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς, για 20 χρόνια, για λειτουργία κατασκηνωτικού κέντρου". Πρόκειται για τη δημοτική πλαζ ΠΑΛΙΟΥΡΑ.
Παρακαλώ όποιος θέλει ας καταθέσει άποψη και επιχειρήματα στα σχόλια ή με μήνυμα.



Μάλιστα ο κ. Θεόδωρος Τζίνας καταθέτει πρώτος στο διάλογο τις δικές του απόψεις, που θεωρώ ιδιαίτερα εμπεριστατωμένες και κατά την προσωπική μου άποψη ορθές. Δείτε τες και λάβετε μέρος στην άτυπη αυτή διαβούλευση εδώ:
Θεόδωρος Τζίνας Ας κάνω την αρχή. Κατά τη γνώμη μου: 1. Ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του είναι ανεπαρκείς για κατασκήνωση και δύσκολα θα αδειοδοτηθεί.
2. Το σημείο για την περιοχή του Πάλιουρα είναι κεντρικότατο. Το μεγαλύτερο τμήμα του παραλιακού μετώπου που προσφέρε
ται για κολύμπι ή άλλες δραστηριότητες κατοίκων. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα τυφλό μέτωπο προς τη θάλασσα. 
3. Η χρήση δεν είναι σύμφωνη με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Επανομής. Το οποίο σήμερα μπορεί να μην εφαρμόζεται, αλλά η 20ετής δέσμευση είναι πολύ μεγάλη. 
4. Η Ιερά Μητρόπολη θα μπορούσε να ζητήσει την χρήση (έστω και μερική) των κατασκηνώσεων του «Απόδημου Ελληνισμού». Επίσης η εκκλησία (Ι.Μ. Αγίας Αναστασίας) διαθέτει μετά τον Ποταμό εκατοντάδες στρέμματα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει. 
5. Νομίζω ότι οι κατασκηνώσεις σε γενικές γραμμές είναι «κλειστές δομές» και δεν προσφέρουν σημαντικές συνέργειες και παράλληλες ωφέλειες στις τοπικές κοινωνίες. 
6. Για την περιοχή όχι μόνο της πλαζ αλλά και της ευρύτερης μέχρι τις αλυκές (Νιχωρίτικο) θα πρέπει να εκπονηθεί μια μελέτη για την αναβάθμιση της περιοχής. Θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις.
7. Κακώς, (προφανώς υπήρχε σκοπιμότητα), δεν δημοπρατήθηκαν φέτος τα αναψυκτήρια, έστω και με συμβολικό τίμημα, αλλά αφέθηκαν να ερημώνουν και να ρημάζουν. 
8. Τέλος η δημοτική περιουσία και μάλιστα τέτοιας αξίας, δεν μπορεί να παραχωρείται με τέτοια ευκολία.





Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.