του ακτιβιστή

Πέρασαν ήδη έξι μέρες από τη αναστολή της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Θερμαϊκού έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους και με δεδομένο ότι τα συνεργεία του ιδιώτη εργολάβου καθαριότητας, δε σταμάτησαν (εκτός από δύο μέρες) "θεωρητικά" λέμε, να μαζεύουν με τα 5 απορριμματοφόρα τα σκουπίδια, γενική είναι αντίληψη πως ο Δήμος Θερμαϊκού βρωμά και ζέχνει από άκρου εις άκρον.
Οι συνεχείς δυσλειτουργίες, λόγω της κακής διαχείρισης, δημιουργούν επιπλέον πρόσθετα προβλήματα, αντί να επιλύουν τα ήδη υπάρχοντα.
Η έλλειψη καυσίμων, λόγω απρονοησίας και κακών συμβάσεων με τους προμηθευτές, συνεχίζει να ταλαιπωρεί την διαδικασία της αποκομιδής. Χωρίς να θέλουμε να αποσιωπήσουμε πως η διοίκηση προχώρησε και σε νέα απευθείας σύμβαση ύψους 70.000 € με έτερο ιδιώτη εργολάβο για να χρησιμοποιηθούν άλλοι τράκτορες, μιας και οι του δήμου χωρίς πετρέλαιο δεν μπορούν να κινηθούν.


Ο χθεσινός έντονος βαρδάρης επέτεινε το πρόβλημα αφού διασκόρπισε τα συσσωρευμένα (και εκτός κάδων) σκουπίδια στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Η οσμή είναι έντονα ανυπόφορη για τους κατοίκους και δεν αναμένεται να υποχωρήσει ακόμα κι αν περισυλλεγεί όλος ο όγκος σκουπιδιών ταχύτατα (που δεν το βλέπουμε). Κι αυτό γιατί οργανικά - υγρά απορρίμματα έχουν εμποτίσει τους κάδους αλλά και την άσφαλτο. Μια καταιγίδα ίσως να μείωνε το πρόβλημα αν ακολουθούσε μετά από την πλήρη αποκομιδή  (να κάνουμε λιτανεία ;;;) ώστε να ξεπλυθούν οι δρόμοι.
Οι κάτοικοι πλέον έχουν εξαγριωθεί αντιλαμβανόμενοι την ανικανότητα της διοίκησης να διαχειριστεί το πρόβλημα και εκνευρισμένοι απευθύνονται στους υπευθύνους και στον δήμαρχο που προσπαθεί να τους καθησυχάσει με το "υπομονή" και το "σήμερα - αύριο".

Μηνύσεις κι αγωγές ετοιμάζονται από ομάδες αλλά και μεμονωμένους πολίτες.

Η καταγγελία αναρτημένη στην είσοδο της μονάδας

Σαν παράδειγμα αναφέρουμε (έχουμε υπόψη μας κι άλλες περιπτώσεις) την εξώδικο καταγγελία του Οικοτροφείου Ηλικιωμένων "Ο καλός Σαμαρείτης", με την οποία προειδοποιεί τους αρμόδιους πως αν δεν επιληφθούν ΑΜΕΣΑ της απομάκρυνσης των σκουπιδιών γύρω από τους χώρους του ιδρύματος θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη. Μάλιστα εφιστούν την προσοχή για τον κίνδυνο της υγείας των 41 τροφίμων της μονάδας.
Να πληροφορήσουμε ότι δεν έχουν απομακρυνθεί τα σκουπίδια εδώ και 15 μέρες, τα πεζοδρόμια έχουν καταργηθεί και η υγεία των υπερηλίκων ενοίκων του ιδρύματος κινδυνεύει άμεσα από γαστρεντερίτιδα όπως προειδοποιεί και ο υπεύθυνος γιατρός της μονάδας. Το κείμενο της καταγγελίας προς τον Δήμο έχει αναρτηθεί στην εξώπορτα του ιδρύματος.

απόσπασμα της καταγγελίας

Να σημειώσουμε και μια ακόμη παράμετρο της αθλιότητας λόγω της κατάληψης των πεζοδρομίων με σκουπίδια.
Ελλοχεύουν κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα τυφλών συνδημοτών μας οι οποίοι αναγκάζονται να περπατούν σε κεντρικούς δρόμους, μη μπορώντας να προσπελάσουν τον όγκο των σκουπιδιών (βλέπε σχετική φωτο)

Τυφλός συμπολίτης μας αναγκάζεται να διέλθει από κεντρικό δρόμο 
αφού το πεζοδρόμιο λόγω σκουπιδιών έχει καταργηθεί.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.