Επιχείρηση καθαριότητα σήμερα στο πολύπαθο και παραμελημένο, ως και χθες, πάρκο δίπλα στην εκκλησία Πέτρου και Πάυλου.

Πιστεύουμε πως η ανάρτησή μας με την έκκληση της φίλης από την περιοχή (εδώ) "έπιασε" τόπο. Η απόφαση λοπόν λήφθηκε και είναι "να προστατεύσουμε το πάρκο".

Γιατί ενεργοποίησε αφενός δύο αντιδημαρχίες αλλά και τον εθελοντισμό φορέων και ατόμων.

Έτσι σε συνεργασία της ΕΘΟΠΑΚ, που στεγάζεται σε παρακείμενο χώρο, και κατοίκων που προσέτρεξαν σε κάλεσμά της αλλά και με προσωπική παρουσία των αντιδημάρχων Γιώργου Φεστερίδη και Μάκη Μπίρου φάνηκε πως το ζήτημα έφτασε σε κατάλληλα αυτιά και το κυριότερο ασχολήθηκαν ενεργά.
Μάλιστα όπως μάθαμε και ο Δήμαρχος πέρασε από το χώρο και ενημερώθηκε σήμερα, δείχνοντας το ενδιαφέρον του.

Η περιοχή καθαρίστηκε, απομακρύνθηκαν τα βρώμικα και σπασμένα και μάλιστα υδροφόρο όχημα του στρατού (να φανταστούμε με πρόσκληση από τον Δήμο) έπλυνε το χώρο του πάρκου, που ως χθες απέπνεε βρώμα και δυσοσμία.

Θα μπορούσαμε να πούμε τέλος καλό όλα καλά.

Δεν θα το πούμε όμως.

Θα κάνουμε έκκληση στους γονείς που τα παιδιά τους παίζουν στο πάρκο αλλά και σε άλλα να φροντίσουν να τα συμβουλεύσουν ώστε να μην επιδίδονται σε πράξεις που θα επαναφέρουν τον χώρο στην προτέρα απαράδεκτη κατάστασή του.
Δεν έχουμε πολλά πάρκα στον Δήμο μας, ας τα φροντίσουμε .... σαν παιδιά μας !
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Ευτυχώς που υπάρχει και ο ιστοτόπος σας για να αφυπνίζονται ενίοτε οι υπεύθυνοι. Ευελπιστούμε ότι αντίστοιχα θα ασχοληθούν επιτέλους και με τις άκρως επικίνδυνες τρύπες στο οδόστρωμα της περιοχής μας, ιδιαίτερα στη γωνία Σόλωνος με Ανθέων, όπου τα αυτοκίνητα για να αποφύγουν τον κρατήρα που έχει πλέον ανοίξει, κινούνται σχεδόν στη μέση του δρόμου προτού στρίψουν στην Ανθέων με άμεσο κίνδυνο για τροχαία ατυχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας γινει εκκληση και στον Δημο να φροντισει (οπως εχει υποχρεωση) να προστατευει το παρκο αυτο -και οχι μονο- με σωστη αστυνομευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.