Sputnik News, Geneva, Sep.13, 2017

Oι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας στοιχίζουν στην οικονομία της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα, ενώ η ρωσική οικονομία απώλεσε λόγω των κυρώσεων 55 δις.δολάρια σε τρία χρόνια (δηλαδή λιγότερο του μισού), αναφέρει μια έκθεση του ειδικού εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών Ιdris Lazairy, για τις αρνητικές επιπτώσεις μονομερών μέτρων πίεσης, που γνώσθηκε την Τετάρτη.

« Η πιο αξιόπιστη εκτίμηση (των ζημιών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης) είναι 3,2 δις.δολάρια τον μήνα,» είπε ο Lazairy στην έκθεση, προσθέτοντας ότι η Ρωσία υπέστη άμεση ζημία «κάπου 15 δις τον χρόνο...ή συνολικά 55 δις δολάρια μέχρι τώρα.»

«Η συνολική απώλεια εισοδήματος από τις δύο πλευρές, την επιβάλλουσα τις κυρώσεις ΕΕ και την χώρα-στόχο τους, την Ρωσία είναι 155 δις δολάρια, πρόσθεσε ο Lazairy.

Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ το 2014 για την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία και την υποτιθέμενη ανάμειξη της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας, Η Ρωσία απέκρουσε τους σχετικούς ισχυρισμούς.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.