Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Lidl προσφέρει αυτόν τον καιρό διάφορα ελληνικά τρόφιμα σε ειδικές χαμηλές τιμές με κουπόνια και προσφορές στα πλαίσια "Ελληνικής Εβδομάδας" στα καταστήματά της στη Γερμανία. Ωστόσο, η Lidl άλλαξε κάτι σημαντικό στο διαφημιστικό σχεδιασμό των προϊόντων αυτών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συντηρητικοί και οι θρησκευόμενοι πελάτες είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι.

Σκάνδαλο από την αλυσίδα έκπτωσης

Η Lidl έχει αφαιρέσει τους σταυρούς από απεικονίσεις εκκλησιών που έφερε η συσκευασία στα προϊόντα της ελληνικής εβδομάδας. "Τίποτα ασυνήθιστο", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Lidl στον βελγικό τηλεοπτικό σταθμό "RTL Info". Όπως είπε δήλωσε η Lidl θέλησε να διατηρήσει την θρησκευτική ουδετερότητα.

Παρ 'όλα αυτά, το περιστατικό στα κοινωνικά δίκτυα έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις. Κι αυτό γιατί, όπως γράφεται "Η Lidl δεν έχει σχεδιάσει ουδέτερο σχέδιο, αλλά έχει αλλάξει την εμφάνιση του ελληνικού λιμανιού της Σαντορίνης με το σήμα Eridanous".

Το Ελληνικό νησί που είναι ιδιαίτερα γνωστό με σήμα κατατεθέν του τα λευκά σπίτια, στις στέγες των εκκλησιών αναρτώνται   σταυροί. Με την προκλητική αυτή πράξη της αφαίρεσης των σταυρών από την Lidl έχει κάνει πολλούς πελάτες να αγανακτήσουν.

Ειδικά από πιο θρησκευόμενους κύκλους οι φωνές είναι έντονες και κραυγάζουν για ένα μεγάλο σκάνδαλο Lidl. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Lidl, η δράση δεν έθιξε σκόπιμα κανέναν, αλλά απλώς η εταιρία θέλησε να σεβαστεί την θρησκευτική ποικιλομορφία: «Αν αυτό έχει εκληφθεί διαφορετικά, ζητούμε συγγνώμη».



Πληροφορίες από  http://www.chip.de/
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.