Δυσοίωνα είναι τα στοιχεία παγκόσμιας μελέτης της HSBC για τη διεθνή οικονομία, καθώς το 25% των ανθρώπων καταφέρνει «απλώς να τα βγάζει πέρα», παραμένοντας ευάλωτο σε μελλοντικές οικονομικές αναταράξεις.

Η έκθεση της HSBC εξετάζει τα επίπεδα «οικονομικής ασφάλειας» σε 13 χώρες, αλλά και τη σημασία του σχεδιασμού και της προετοιμασίας για την εξασφάλιση ενός καλύτερου οικονομικού μέλλοντος.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, η Αργεντινή (34%) και η Γαλλία (32%) είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό όσων υποστηρίζουν ότι «απλώς διαχειρίζονται τα καθημερινά οικονομικά τους, αλλά δεν μπορούν να κάνουν όλα όσα θα ήθελαν».

Μεγάλο χάσμα που επιδεινώνεται


Στην έρευνα διαπιστώνεται ένα μεγάλο χάσμα σε επίπεδο αισιοδοξίας, μεταξύ όσων ανήκουν στην κατηγορία «απλώς τα βγάζω πέρα» και όσων «διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους».

Σχεδόν το ¼ (22%) όσων ανήκουν στην πρώτη κατηγορία αναμένει ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη δεύτερη κατηγορία κατέρχεται στο 6%.

Μεταξύ όσων «απλώς τα βγάζουν πέρα», μόλις το 43% δηλώνει ότι είναι σε θέση να εξισορροπεί όλες τις υποχρεώσεις του, έναντι 78% όσων δηλώνουν ότι «διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους».

Αντίστοιχα, το 54% δηλώνει ότι αισθάνεται άγχος για το μέλλον, έναντι ποσοστού 38% της δεύτερης κατηγορίας.

Βοήθεια σε γονείς ή παιδιά

Επιπλέον, στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 54% παρέχει τακτική οικονομική υποστήριξη σε γονείς ή ενήλικα παιδιά, σε βάρος μάλιστα, των προσωπικών του φιλοδοξιών (51%).

Επίσης, το 26% υποστηρίζει ότι αυτό τους κάνει να νιώθουν οικονομικά «στραγγισμένοι», ενώ το 24% παραδέχεται ότι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει χρήματα από τις αποταμιεύσεις ή τις επενδύσεις, προκειμένου να υποστηρίξει γονείς ή ενήλικα παιδιά.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.