Αγανακτισμένοι , γονείς, μαθητές  και εκπαιδευτικοί ένωσαν  τις φωνές τους νωρίς σήμερα το πρωί στο 2ο ΓΕΛ Μίκρας, στη δεύτερη προγραμματισμένη κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών του Δήμου Θέρμης, διεκδικώντας τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία. Η σχολική κοινότητα της περιοχής βγήκε για μία ακόμη φορά στο δρόμο με κεντρικό σύνθημα «Δικαίωμά μας είναι η δωρεάν παιδεία, βάλτε τώρα τα λεωφορεία», απαιτώντας άμεση επίλυση του προβλήματος.
Όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, όλα τα 15μελή, εκπαιδευτικοί και αρκετοί κάτοικοι ένωσαν για δεύτερη φορά σήμερα τις δυνάμεις τους, απέναντι στην αδιαφορία, όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν, για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, που τους ταλαιπωρεί από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Και η σημερινή διαμαρτυρία, όπως είναι γνωστό είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης σύσκεψης της Ένωσης Γονέων με εκπροσώπους συλλόγων γονέων και μαθητών του ΓΕΛ Βασιλικών, του Δήμου Θέρμης και της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Δήμος Θέρμης και  σχολική κοινότητα αναμένουν τις όποιες εξελίξεις προκύψουν την εβδομάδα που διανύουμε, από τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, μέχρι και την οριστική λύση του προβλήματος.
gel mikras 1













Στις κινητοποιήσεις από πλευράς Δήμου συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέλιος Αποστόλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φάνης Καρκατζούνης,  καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βλαχομήτρος. Επίσης το παρόν έδωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητές και γονείς του 2ου ΓΕΛ Μίκρας. 
«Απαιτείται άμεση λύση στην κατεύθυνση  εξασφάλισης  της απρόσκοπτης, ασφαλούς και δωρεάν μετακίνησης των μαθητών μας από και προς το σχολείο τους, χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αποστόλου στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης.
gel mikras 3
gel mikras 2
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.