Η αγανάκτηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών ξεχείλισε νωρίς σήμερα το πρωί στο ΓΕΛ Βασιλικών, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών του Δήμου Θέρμης, διεκδικώντας τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία. Σύσσωμη η σχολική κοινότητα των Βασιλικών βγήκε στο δρόμο με κεντρικό σύνθημα «Δικαίωμά μας είναι η δωρεάν παιδεία, βάλτε τώρα τα λεωφορεία», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για άμεση επίλυση του προβλήματος.
gel paidia kalh soyper












Όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, όλα τα 15μελή, εκπαιδευτικοί και αρκετοί κάτοικοι ένωσαν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους, απέναντι στην αδιαφορία, όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν, για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, που τους ταλαιπωρεί από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η σημερινή κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Ένωσης Γονέων με εκπροσώπους συλλόγων γονέων και μαθητών του ΓΕΛ Βασιλικών, του Δήμου Θέρμης και της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και περιελάμβανε μεταξύ άλλων και συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού δρόμου Βασιλικών για περισσότερο από μισή ώρα. Δήμος Θέρμης και  σχολική κοινότητα προειδοποίησαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειες και τις κινητοποιήσεις τους για άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.
gel soyper 2












gel apokleismos kalhΜάλιστα ανανέωσαν το «αγωνιστικό» ραντεβού τους για τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη προγραμματισμένη κινητοποίηση στο 2ο ΓΕΛ Μίκρας  και ώρα 7.45 το πρωί. Στις κινητοποιήσεις από πλευράς Δήμου συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέλιος Αποστόλου και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θέρμης κ. Σταύρος Κουγιουμτζίδης, οι οποίοι επανέλαβαν την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για  την εξασφάλιση  απρόσκοπτης, ασφαλούς και δωρεάν μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο τους χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους. Το παρόν επίσης έδωσαν και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Βασιλικών και Αγίας Παρασκευής, κ. Δούμπλιος και κ. Τζιουβάκα αντίστοιχα.
gel paidia kalhgel vasilikwn genikh




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.