του ακτιβιστή

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση,  που κάλεσε η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Αίαντα Θερμαϊκού προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του, για τις εξελίξεις σχετικά με την απομάκρυνση από τον χώρο του 2ου Γυμνασίου Περαίας.
Ήταν εκεί η διοίκηση και μέλη προηγούμενων διοικήσεων του Συλλόγου, οι αθλητές, οι γονείς αθλητών αλλά και πολλοί άλλοι που έσπευσαν να πληροφορηθούν για τη διάσταση του προβλήματος που ενέσκυψε και να συμπαρασταθούν.


Η κύρια εισήγηση έγινε από την πρόεδρο του Αίαντα κα Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου, που δεν απέρριψε το νομικό έρεισμα στο οποίο στηρίχθηκε   η έξωση του Συλλόγου από το "σπίτι του" όπως χρακτηριστικά είπε. Έθεσε όμως την ηθική διάσταση που έχει μια τέτοιου είδους απομάκρυνση συλλόγου από τον μοναδικό χώρο που διαθέτει ο Δήμος Θερμαϊκού και είναι ικανός να καλύψει τις ανάγκες προπονήσεων.
Έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του συλλόγου από το 2005 έως και σήμερα. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των τμημάτων του συλλόγου που αριθμεί 250 παιδιά και ανέδειξε μια σημαντική πλειάδα αθλητών που βρίσκονται στις καλύτερες δεκάδες των επιμέρους κατηγοριών πανελλαδικά και φυσικά αναφέρθηκε στην Αντωνία Σακελλαρίδη την νεαρή πρωταθλήτρια του Αίαντα. Και βέβαια υπενθύμισε την 4η θέση στην Πανελλήνια κατάταξη του Αίαντα, βάσει των επιδόσεων των αθλητών του.
Περιέγραψε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον η ομάδα με δεδομένο πως δεν υπάρχει εναλλακτικός χώρος προπονήσεων πουθενά στον δήμο (απαιτείται ενιαίος χώρος 750 τμ με ύψος 11 έως 13 μέτρα).
Εξέφρασε την επιθυμία και όραμα να καταφέρουν να στεγάσουν την ομάδα γυμναστικής με μια ελαφρά προκάτ κατασκευή σε οικοπεδική έκταση πίσω από τα γήπεδα της Περαίας, στην Ξενίου Διός, ίσως και με εξεύρεση χορηγιών.
Αναγνώρισε τη συμβολή, διαχρονικά, όλων των διοικήσεων του Δήμου Θερμαϊκού στο πλευρό του Αίαντα.


Ακολούθησαν τοποθετήσεις που δήλωσαν τη συμπαράστασή στον αγώνα του συλλόγου από τους κκ

  • Χρήστος Ψαθάς, Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Γυμναστικής Σωματείων Βόρειας Ελλάδας, που για πρώτη φορά συμμετέχει σε μια διαμαρτυρία τέτοιου είδους και χαρακτήρισε ατόπημα την εκδίωξη αθλητικού συλλόγου μετά από μήνυση που κατέθεσε γυμναστής 
  • Νεόφυτος Τραϊανός, γυμναστής του Συλλόγου και εκπαιδευτικός που αναφέρθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών μη αποκλείοντας τον κίνδυνοπου μπορεί να εμπεριέχεται σε οποιαδήποτε προπόνηση και άθλημα, αφού στόχος πάντα είναι η πέρα από τα όρια επίδοση. Δεν πιστεύει όμως, σαν γυμναστής,  πως οι μαθητές κινδυνεύουν από την συνύπαρξη του προπονητηρίου του Συλλόγου στο χώρο γυμνασίου, αφού πάντοτε οι μαθητές βρίσκονται υπό την επίβλεψη των υπευθύνων  εκπαιδευτικών.
  • Δημήτρης Κοκκόρης, μέλος του τοπικού συμβουλίου της Περαίας, που πρότεινε την κλήση για διαβούλευση σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου των καθηγητών και της Διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου, ώστε να εξευρεθεί λύση
  • Πάνος Μήλιος, επί χρόνια πρώην Πρόεδρος του Αίαντα, που παρομοίασε την σημερινή εκδίωξη με ανάλογη παλαιότερη και έκανε μια συγκινητική ιστορική αναδρομή της ομάδας
  • Κατερίνα Χατζηχριστοφή, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού που, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, τόνισε την αισιοδοξία της πως πολύ σύντομα με την παρέμβαση της διοίκησης και του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, θα επανέλθει ο  Αίας στο "σπίτι του". Προφανώς επαληθεύονται οι πληροφορίες του "ακτιβιστή" πως ο δήμος μάλλον προσανατολίζεται σε χωρισμό κτιριακό του κλειστού γυμναστηρίου της Ανθέων, ώστε σε ένα τμήμα του που θα ανήκει άμεσα στον Δήμο, να μπορέσει να στεγαστεί ο Γυμναστικός σύλλογος στο μέλλον.

Εισπράττοντας την αισιόδοξη αυτή προοπτική που έβαλε η Αντιδήμαρχος, εκφράζοντας  συνολικά την διοίκηση, η Πρόεδρος του Αίαντα κα  Χατζηθεοδώρου ευχαρίστησε την δημοτική αρχή, για τη στάση που κράτησε σε όλη αυτή την περιπέτεια. Και φυσικά έτσι αναγνώρισε το ρίσκο που πήρε η διοίκηση φτάνοντας έως και στο ενδεχόμενο της παραπομπής του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου για παράβαση καθήκοντος, προκειμένου να μην απομακρυνθεί ο Αίαντας από το χώρο προπονήσεών του.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Εκ μέρους της διοίκησης του Γ.Ο. "ΑΙΑΣ" ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ θέλω να ευχαριστήσω τον "ακτιβιστή" για την αντικειμενική ενημέρωση και δημοσιοποίηση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.
    Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου
    Πρόεδρος Γ.Ο. "ΑΙΑΣ" ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.