της Αθανασίας Πέτσα *

Όταν κάποιος είναι βλάκας και είναι σπίτι του, είναι δικαίωμά του να συζητά τις βλακώδεις απόψεις του με τον κουμπάρο, τον γείτονα, με όποιον θέλει.

Όταν όμως έχει στα χέρια του την τύχη της χώρας, η βλακεία είναι τραγικά επικίνδυνη!

Πολύ περισσότερο όταν, όπως στην περίπτωση των "κυβερνώντων" μας, δεν πρόκειται περί βλακείας, αλλά περί βλακωδών "επιχειρημάτων" προς (όπως μας νομίζουν) αφελείς πολίτες, για να δικαιολογήσουν τις τυχοδιωκτικές επιλογές τους που θέτουν τη χώρα σε μεγάλο κίνδυνο!

Με αφορμή την πώληση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και το σάλο που προκάλεσε αυτή η αποκάλυψη, ακούμε από το στόμα των εκπροσώπων αυτής της (λέμε τώρα) κυβέρνησης, απίστευτες «ατάκες».

Ο ένας μας λέει «και τι έγινε; Μήπως θα σταματήσει ο πόλεμος στην Υεμένη αν εμείς δεν πουλήσουμε όπλα στη Σ. Αραβία;»!!!

Από άλλον ακούμε «δεν θα απολογηθεί η κυβέρνηση για τις επιλογές ενός άλλου κράτους, της Σ. Αραβίας»!!!

Όχι, δεν είναι ηλίθιοι, νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους!

Νομίζουν ότι με ευφυολογήματα, κοινώς «εξυπνάδες», θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατακραυγή και να καθησυχάσουν τις ανησυχίες για τους επικίνδυνους χειρισμούς τους, που υπονομεύουν την εθνική μας ασφάλεια, παρουσιάζοντας το οποιοδήποτε ζήτημα ως κάτι το φυσιολογικό στο πλαίσιο της εξωτερικής μας πολιτικής και των διακρατικών μας σχέσεων και δοσοληψιών. Δυστυχώς όμως, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα.

Φυσικά και κανένα κράτος δεν απολογείται για τις επιλογές των άλλων κρατών, ούτε καμιά κυβέρνηση για τις επιλογές άλλων κυβερνήσεων. Οφείλει όμως να απολογηθεί για τις συμμαχίες και τις «κολεγιές» του, οι οποίες όχι μόνο δεν προάγουν τα εθνικά μας θέματα, αλλά αντιθέτως τα υπονομεύουν, δίνοντας «γη και ύδωρ» στους πιο επικίνδυνους παίχτες των γεωπολιτικών παιχνιδιών στη ΝΑ Μεσόγειο.

Ποιοι είναι αυτή τη στιγμή η «στρατηγικοί σύμμαχοι» και τα «φιλαράκια» της Ελλάδας;

Ας ξεκινήσουμε από τη Σ. Αραβία, με την οποία όλο και περισσότερα παρε-δώσε έχουμε τελευταία και που ήταν η αφορμή γι’ αυτό το άρθρο. Μια χώρα στην οποία η έννοια «ανθρώπινα δικαιώματα» ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορεί να ειπωθεί, ούτε για το πώς μεταχειρίζεται τους ίδιους τους πολίτες της (στη Σαουδική Αραβία είναι νόμιμος και εφαρμόζεται ως ποινή ο δημόσιος αποκεφαλισμός – για να φέρουμε ένα μόνο παράδειγμα) ούτε στο πώς μεταχειρίζεται φίλους και αντιπάλους. Με κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, η Σ. Αραβία είναι ένα παράνομο και επικίνδυνο κράτος. Η επίθεση και ο αποκλεισμός της Υεμένης έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση του αιώνα μας, με χιλιάδες θύματα αμάχους, ακόμα και μικρά παιδιά, με λιμό και επιδημία χολέρας να θερίζουν τον πληθυσμό της, αλλά και με χρήση επικίνδυνων και απαγορευμένων όπλων μαζικής καταστροφής. Εκτός από αυτό, η Σ. Αραβία, είναι αποδεδειγμένα ανάμεσα στους κύριους χρηματοδότες και υποστηρικτές των τζιχαντιστών του ISIS και το πιθανότερο είναι ότι τα όπλα που της πουλάει η Ελλάδα σ’ αυτούς θα καταλήξουν!

Μετά, έχουμε το Ισραήλ. Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το «κράτος»! Η ίδια του η ύπαρξη είναι ένα σκάνδαλο του Διεθνούς Δικαίου, αφού δημιουργήθηκε με την καταπάτηση και την οικονομική και στρατιωτική εισβολή και κατοχή της γης της Παλαιστίνης, προκειμένου να στεγάσει το επινοημένο «εβραϊκό έθνος»! Στο εσωτερικό του, το Ισραήλ εφαρμόζει καθεστώς απαρτχάιντ και δολοφονεί τους ίδιους του τους πολίτες σε βαθμό γενοκτονίας. Επιπλέον, κλέβει τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές (το φυσικό αέριο της Γάζας πχ) και τις πουλά με τη σύμπραξη και της Ελλάδας (βλ. αγωγός East Med). Το Ισραήλ έχει απειλήσει ανοιχτά το Ιράν με ολικό αφανισμό, αλλά αυτό δεν ενοχλεί την Ελλάδα, η οποία σπεύδει να το διευκολύνει να πραγματοποιήσει τις απειλές του! Όχι, δεν θα απολογηθούμε για τις επιλογές του Ισραήλ, θα του παραδώσουμε όμως τη Σούδα και ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και την Κάρπαθο και ό,τι άλλο θέλει και για ό,τι γίνει, νίπτουμε τας χείρας μας!

Βέβαια, στη λίστα πρέπει να προστεθεί ο «μεγάλος μας προστάτης», οι ΗΠΑ. Οι καλοί μας φίλοι, οι παραδοσιακοί μας σύμμαχοι, οι ΗΠΑ, κατάφεραν να διαλύσουν αρκετά κράτη στην ευρύτερη περιοχή μας (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν κλπ) με τη δικαιολογία ότι επιβάλλουν τη «δημοκρατία» και πολεμούν την τρομοκρατία, την οποία οι ίδιοι δημιουργούν! Με πρόσχημα την «καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας» έχουν αυτοαναγορεθεί σε «παγκόσμιο χωροφύλακα», υιοθετώντας τη λογική του «ασύμμετρου πολέμου», ενός διαρκούς πολέμου, χωρίς καθορισμένο αντίπαλο, πεδίο, μέθοδο και τελικό σκοπό – το επίσημο πλέον «αμυντικό» δόγμα των ΗΠΑ. Τοποθετώντας, εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας τους «πληρεξούσιούς» τους, τους τζιχαντιστές του ISIS, επιχείρησαν να διαλύσουν και τη Συρία. Τώρα που στη Συρία ο ISIS έχει ηττηθεί κατά κράτος, τους φυγαδεύουν για να τους χρησιμοποιήσουν αλλού. Καθόλου απίθανο λοιπόν, τα πυρομαχικά που πούλησε η Ελλάδα στη Σ. Αραβία, να χρησιμοποιηθούν από τους τρομοκράτες, ακόμα και εναντίον της Ελλάδας! Φυσικά, η «κυβέρνησή» μας δεν θα απολογηθεί για τις επιλογές του ISIS!

Τα παραπάνω δεν είναι παρά ελάχιστα παραδείγματα, ενδεικτικά, καθώς το παρόν άρθρο δεν φιλοδοξεί να εξαντλήσει το πολύπλοκο κουβάρι των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή μας. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση, η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση που θα μπορούσε να βρεθεί. Κι αυτό γιατί η χώρα είναι υπό κατοχή και έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία σε χέρια που δεν νοιάζονται για την τύχη της, παρά μόνο για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Τα σύνορά μας δεν είναι δικά μας, αλλά «ευρωπαϊκά», το Αιγαίο δεν είναι ελληνικό, αλλά μια «γκρίζα ζώνη» υπό των έλεγχο ξένων δυνάμεων, η Κρήτη δεν είναι η Μεγαλόνησός μας, αλλά το «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ, η βόρεια Ελλάδα και όσες περιοχές περάσει ο αγωγός ΤΑΡ δεν είναι ελληνική επικράτεια, αλλά θεωρούνται «ουδέτερο έδαφος» και περνούν σε διεθνή έλεγχο και δικαιοδοσία. Παράλληλα, βλέπουμε ήδη τα πρώτα δείγματα προσπάθειας να υποκινηθούν «μειονοτικά» και «αλυτρωτικά» ζητήματα στη χώρα μας, από τους «πληρεξούσιους» των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή – βλέπετε, συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις…

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ σοβαρά και δεν δικαιούμαστε πλέον να «πέφτουμε από τα σύννεφα» κάθε φορά που αποκαλύπτεται άλλη μία πτυχή αυτής της προδοτικής και δοσιλογικής πολιτικής, ούτε να εξαντλούμαστε σε ανέκδοτα ή υβρεολόγια για την (υποτιθέμενη) βλακεία των «κυβερνώντων» μας. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν είναι βλάκες, είναι προδότες, μαριονέτες των δυνάμεων κατοχής και καταστροφείς της χώρας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να τους βάλει στη θέση τους, δηλαδή στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εσχάτη προδοσία και να πάρει στα χέρια του την κατάσταση, αναδεικνύοντας μια πατριωτική, δημοκρατική κυβέρνηση, που θα χαράξει μια ανεξάρτητη πολιτική, προασπίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα.

Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα, προτού να είναι πολύ αργά!

* μέλος του ΕΠΑΜ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.