Ο θεατρικός σύλλογος ΟmA «Ουρανός με αστέρια» και το  Ε.Κ.Κ.Α (ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)  βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τους

«ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ»
της Άντας Τσεσμελή Edwards
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017  και ώρα 16:00
στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ (στην ΧΑΝΘ)

Ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, διεθνούς ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο θεατρικός σύλλογος ΟmΑ « Ουρανός με αστέρια » σε συνεργασία με το Καταφύγιο Κακοποιημένων Γυναικών, του Ε.Κ.Κ.Α (ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ) και του Κ.Θ.Β.Ε (ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ) οργανώνει μια παράσταση με ελεύθερη είσοδο για την συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής για το Καταφύγιο όπου φιλοξενούνται γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης.
Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές επιτυχημένων παραστάσεων στην Κ. Μακεδονία με το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το βραβευμένο θεατρικό έργο της Άντας Τσεσμελή Edwards ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ λειτουργεί ως εκστρατεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένο στην Ευρώπη. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια με αφορμή το έργο αυτό είναι σημαντικός ο αριθμός των γυναικών που πήραν την απόφαση να «σπάσουν» τη σιωπή τους προκειμένου να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της βίας μέσα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.
Η φιλανθρωπική αυτή δράση όλων τον παραπάνω φορέων και θεατρικού συλλόγου έχουν ως σκοπό την κοινωνική προσφορά. Με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης επιθυμούν να συνεχίζουν να ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη, μέσω της παρουσίασης θεατρικών έργων που θίγουν διαχρονικά, κοινωνικά προβλήματα και παράλληλα υποστηρίζουν ενεργά, ευπαθείς ομάδες.

Λίγα λόγια για το έργο:

Έρχεται κάποτε η στιγμή που ο καθένας από εμάς πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη του και να αντιμετωπίσει το είδωλό του.  Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως να το αντιμετωπίσουμε; Και τι γίνεται με τις σκιές των άλλων που θαμπώνουν την εικόνα;
Οι Καθρέφτες είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και επίκαιρο έργο για την αλήθεια της ύπαρξης, μια προσεκτική, λυρική αλλά και δυναμική προσέγγιση στην ουσία της ζωής.
Τρεις γυναίκες με καριέρα – η τραπεζική υπάλληλος Λίντα, η ιδιωτική υπάλληλος Κορίνα και το διευθυντικό στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρείας η Ελισάβετ – βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο μιας ανικανοποίητης και άδειας ζωής. Ο χρόνος, η μνήμη, τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία της προσωπικότητάς τους ζυγίζονται για να αποκαλύψουν πως όσοι υπήρξαν στη ζωή τους δεν είναι πια παρά σκιές στον καθρέφτη της ψυχής τους.
Μέσα από μια οδυνηρή διαδικασία οι τρεις ηρωίδες φτάνουν στη λύτρωση. Είναι πια αρκετά δυνατές για να πετάξουν από πάνω τους όσα «παραμορφώνουν» το είδωλό τους.
Οι Καθρέφτες φωτίζουν με τρόπο γοητευτικό και μαγικό συνάμα όσα ηθελημένα ή αθέλητα η μνήμη σπρώχνει προς τη λήθη. Όσο πιο κοντά πλησιάζει κανείς τον καθρέφτη του τόσο πιο επικίνδυνο και τολμηρό είναι.

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άντα Τσεσμελή Edwards
Σκηνικά Κοστούμια:  Θανάσης Κολαλάς
Τεχνική υποστήριξη-Σχεδιασμός φώτων: Παναγιώτης Κουντουράς
Παίζουν: Γιολάντα Μπαλαούρα (φιλική συμμετοχή) -  Δέσποινα Γωνιάδου -  Άντα Τσεσμελή
***
Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται:

είδη προσωπικής υγιεινής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.