του Γιώργου Χαραλαμπίδη

Κάποια στιγμή, το 2010, ο Γ.Α.Παπανδρέου, αφού εκλέχτηκε πρωθυπουργός με το περίφημο “Λεφτά υπάρχουν!”, μας έφερε το Δ.Ν.Τ. και στην Ελλάδα.
Γιατί “και”;
Γιατί πριν το 2010, το Δ.Ν.Τ. είχε πάει σε πάρα πολλές χώρες και “χάρισε” την “σοφία” του! Αλλά εμάς δεν μας ένοιαξε! Ούτε καν το ξέραμε, οι περισσότεροι!

Βέβαια η προετοιμασία είχε γίνει πολλά χρόνια πριν.
Η πληροφόρηση είχε περάσει ήδη σε “δικά μας” χέρια, η βιομηχανία και η βιοτεχνία της χώρας είχαν αποδομηθεί, η Ελληνική κοινωνία είχε διαφθαρεί μέχρι το μεδούλι...

Αξιοπρόσεκτο είναι το ότι υπήρξε αντίδραση!
Ονομάστηκε “Κίνημα των Πλατειών” αλλά η εξουσία προετοιμασμένη, με διάφορες τεχνικές και ανίερες συμμαχίες, κατέστειλε την οργή και εγκατέστησε τον φόβο και την κατάθλιψη.
“Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός”, δηλαδή: “Ο λαός σώπαινε, και κανείς δεν μιλούσε… γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί”. Θουκυδίδης.

Με ποιο μέσον οι αντιδρώντες προσπάθησαν να ανατρέψουν την από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο επιβαλλόμενη “τραπεζική κατοχή”;
Όσο κι αν ψάξετε, αυτό που θα βρείτε σαν μέσο αντίστασης είναι “Λόγος”.

Λόγος που προσπαθεί να μιλήσει στο συναίσθημα των Ελλήνων, να τους θυμίσει τίνων απόγονοι είναι, να τους υποδείξει ποιο είναι το παραγματικό τους χρέος σε ιστορία και προγόνους, σε αντιδιαστολή με το “ευρωχρέος” που τους υποδεικνύουν συνδυασμένα όλα τα συστημικά Μ.Μ.Ε.

Λόγος που προσπαθεί να μιλήσει με τη γλώσσα της λογικής, να αποδείξει ότι το χρέος που φορτώσανε στους Έλληνες δεν είναι αληθινό, είναι παράνομο και έχει στόχο να υφαρπάξει τον πλούτο της Ελλάδας υλικό και πνευματικό, όσο και να σβήσει την Ελληνική παράδοση και κουλτούρα.

Λόγος που προσπαθεί να κάνει τους Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι: «Εάν τους νικήσουμε (τους Πέρσες) αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν. Εάν μας νικήσουν, εμείς δεν έχουμε πού αλλού να πάμε.» ο στρατηγός των Αθηναίων Μιλτιάδης πριν από την μάχη στον Μαραθώνα. Διαβάστε το ως εξής: “Εάν διώξουμε το Δ.Ν.Τ. και τον λακέ του την Ευρωζώνη, με όλους αυτούς τους δοσίλογους “έλληνες” που μας τα κουβάλησαν, αυτοί έχουν καταθέσεις σε άλλες χώρες να πάνε. Αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν το πατριδοκτόνο έργο τους, εμείς θα χάσουμε την Ελλάδα μας και κάθε αξιοπρέπεια!”

Πολλοί είναι οι επιφανείς που χειρίστηκαν τον λόγο, σαν μέσον αντίστασης και ανατροπής της εγκατεστημένης μνημονιακής τάξης των τραπεζιτών και των πολιτικών μαριονετών τους:
Ο Γ. Κασιμάτης
Ο Μ. Θεοδωράκης
Ο Γ. Κοντογιώργης
Ο Δ. Καζάκης
Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος
Ο Σ. Λαβδιώτης
Ο Σ. Στάλιας
Ο Δ. Πατέλης
Ο Π. Γεννηματάς
Η Ζ. Γεωργαντά
Ο Μ. Δανέζης
Η Μ. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Ο Μαξ Κάιζερ
είναι οι πιο γνωστοί από τον μακρύ κατάλογο αυτών που με τον λόγο τους προσπάθησαν να αφυπνίσουν, να καταδείξουν την προδοσία, να ξεσκεπάσουν την απάτη, να υποδείξουν τον δρόμο της αναγέννησης. Από κοντά, ταινίες και ντοκυμαντερ των Χατζηστεφάνου, Κούλογλου, Αυγερόπουλου, Βαξεβάνη και άλλων, δείχνουν τι έγινε, τι συμβαίνει, τι μας περιμένει, με πιο γλαφυρό τρόπο.

Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής!

Γιατί;

Μήπως το μέσον “Λόγος” δεν ήταν το κατάλληλο;
Αλλά αν υπήρχε άλλο μέσον δεν θα είχε εμφανιστεί 7-8 χρόνια τώρα;
Έχει άλλο μέσον, αυτός που εναντιώνεται στην Ολιγαρχία;
Έχει άλλο μέσον, αυτός που θέλει να κατακρημνίσει τα ψεύδη και τις απάτες ώστε να λάμψει η Αλήθεια;
Έκαναν τίποτε, οι διαδηλώσεις, οι απεργίες, οι στημένες οδομαχίες, οι φωνές απόγνωσης;

Η ιστορία δείχνει ότι ο Λόγος είναι η επανάσταση! Ο Λόγος είναι η ανάσταση!
Ο Λόγος είναι το μέσον που χρησιμοποίησε ο Χριστός!
Ο Λόγος είναι το μέσον που χρησιμοποίησαν στην Γαλλική Επανάσταση!
Ο Λόγος είναι το μέσον που χρησιμοποίησαν οι Φιλικοί ώσπου να φθάσουμε στο 1821!
Ο Λόγος είναι το μέσον που χρησιμοποίησαν οι Μαρξ, Έγκελς!
Ο Λόγος γέννησε την Επιστήμη και την Τέχνη! Και όλες τις επαναστάσεις που αυτές έκαναν!
Ο Λόγος είναι το μέσον που χρησιμοποίησαν οι πρωτεργάτες του Ε.Α.Μ. στην γερμανική κατοχή!
Τον Λόγο είναι που αποστρέφεται η Εξουσία!
Τον Λόγο είναι που φοβάται η Εξουσία και με μισθωμένους λακέδες πρακτορεύει ψεύδη, απειλές, σπέρνει τη σύγχυση και το φόβο!

Ποιο μέσον είναι ο αντίπαλος του Λόγου; Μα το Χρήμα!

Ακριβέστερα, τα ιδιωτικά νομίσματα, που τρεις - τέσσερις μεγάλες διεθνείς τράπεζες εκδίδουν από το τίποτε, τα μεταπωλούν στις πολλές ιδιωτικές τράπεζες και αυτές με τη σειρά τους τα πωλούν στα κράτη, στις επιχειρήσεις, στους ιδιώτες. Είναι κυρίως το δολάριο, το ευρώ, η λίρα, το γουάν και κάποια άλλα μικρότερης σημασίας, με προεξάρχοντα τον χρυσό, χιλιάδες χρόνια τώρα.
Τα εγχειρίδια για τις λειτουργίες του χρήματος λένε ότι είναι:
Μέσο Συναλλαγών
Το χρήµα είναι το µέσο συναλλαγής για τα αγαθά και τις υπηρεσίες. Είναι αποτελεσµατικότερο από τον αντιπραγµατισµό που κάνει σπατάλη πόρων.
Μονάδα Μέτρησης
Το χρήµα είναι µονάδα στην οποία εκφράζονται οι τιµές και καταγράφονται οι λογαριασµοί.
Μέσο ∆ιαφύλαξης Αξιών
Το χρήµα µπορεί να χρησιµοποιηθεί για την πραγµατοποίηση µελλοντικών αγορών.
Μέσο Πραγµατοποίησης Μελλοντικών Πληρωµών
Το χρήµα είναι διαχρονική µονάδα µέτρησης: ∆ίνει τη δυνατότητα δανείων και πιστώσεων.

Δεν λένε όμως όλη την αλήθεια:

Το χρήμα είναι Χρέος

Δείτε πώς διογκώθηκε το χρέος της Ελλάδος από το 2002 και μετά. Δείτε πώς δογκώνεται το παγκόσμιο χρέος.

Το χρήμα είναι βία

Πόσες δολοφονίες, με κορυφαίες των Α. Λίνκολν και Τ.Φ. Κένεντι έχουν γίνει για χάρη του;
Ποιος πόλεμος, από την αρχαιότητα ακόμη, δεν είχε σαν κίνητρο αλλά και μέσον διεξαγωγής, την αφεντιά του;
Γιατί οι πληθυσμοί της Αφρικής, μιας πλούσιας σε αγαθά ηπείρου, λιμοκτονούν; Εκεί δεν είναι που οι συνταγές του Δ.Ν.Τ. σαν φάρμακο ή σαν δηλητήριο, έχουν εφαρμογή δεκάδες χρόνια τώρα;
Ποιο το κίνητρο των αστυνομικών που ξυλοκοπούν και ψεκάζουν συμπολίτες τους;
Ποιο το κίνητρο των στρατιωτικών που εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα τους ενεργούν πολέμους με εκατόμβες θυμάτων;
Αν δεν πάνε για το χρήμα, γιατί πάνε; Αν σταματήσουν να τους πληρώνουν θα πάνε;

Το χρήμα είναι νόμιμη απάτη

Νόμιμη γιατί το νόμισμα καθιερώνεται και επιβάλλεται με νόμο. Ανθρώπινο νόμο.
Απάτη γιατί εκατομμύρια νέοι πείθονται ότι με την εργασία και την τιμιότητα θα ευημερήσουν και θα ευτυχήσουν.
Η Ναόμι Κλάιν όμως, ερευνήτρια και δημοσιογράφος, βεβαιώνει ότι το 57% του ακαθάριστου παγκόσμιου προϊόντος προέρχεται από μη νόμιμες ενέργειες και συμφωνίες. Πορνεία, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, τζόγος, λαθρεμπόριο ποτών και τσιγάρων, δολοφονίες, ανθρώπινα όργανα, εργασία υπο μορφή δουλείας, παιδική εκμετάλλευση και τόσες άλλες.
Χωρίς να μπορεί να υπολογίσει το μέρος που αντιστοιχεί σε ποσά που αφορούν δωροδοκίες, εξαγορά πολιτικών, δικαστών, επιχειρηματιών και άλλων. Όπως γίνεται φανερό, η χαρά των κομπιναδόρων του χρήματος είναι η απάτη. Απολαμβάνουν μια σχεδόν απόλυτη εξουσία, αφού έχουν βάλει στο τσεπάκι τους και το περίφημο σύστημα “δικαιοσύνης”, εθνικό και υπερεθνικό. Ύστερα νομιμοποιούν τα “μαύρα” χρήματα με χιλιάδες παραθυράκια που τους βρίσκουν τα σαΐνια οι δικηγόροι τους και όλα “μέλι – γάλα”.
Για όποιον θέλει να το ψάξει πιο πολύ ας κοιτάξει τι είναι οι εξωχώριες εταιρείες, πώς λειτουργούν, τι μεγέθους απάτη είναι το χρηματιστήριο και οι “Διεθνείς οίκοι αξιολόγησης”. Τίνος “μαγαζάκι” είναι η Τράπεζα της Ελλάδος!
“Είναι καλό ότι ο λαός του έθνους μας, δεν κατανοεί το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα, γιατί εάν το είχε κατανοήσει, εγώ πιστεύω ότι θα είχε γίνει επανάσταση πριν αύριο το πρωί.” Henry Ford

Το χρήμα είναι αδιαφορία για τον συνάνθρωπο και για το περιβάλλον (φυσικό και κοινωνικό)

Πρακάμπτοντας την προφανή αδιαφορία των επτακοσίων εκατομμυρίων ανθρώπων που ζούν σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, για τα υπόλοιπα περίπου επτά δισεκατομμύρια των εκτός του  ΝΑΤΟ ανθρώπων της Γης, θα σταθώ σε τούτο:
Παλιότερα μια δουλειά ήταν και αυτή του Δήμιου. Αυτού δηλαδή που έκοβε κεφάλια κατ' εντολήν της εξουσίας. Κάνω τη δουλειά μου έλεγε, και ζούσε μαζί με τους υπόλοιπους χωρίς προβλήματα και ενοχλήσεις.
Ο καταμερισμός της εργασίας, σήμερα, κάνει πιο εύκολη τη διεκπεραίωση της εργασίας αυτής.
Ο πολιτικός ψηφίζει ότι είναι μεγάλο το ποσοστό των Ελλήνων που έχει δικό του σπίτι. Άρα πρέπει να τους τα πάρουμε.
Ο νομικός και ο δικαστής εφαρμόζουν τον νόμο και βάζουν αβάσταχτους φόρους.
Ο συμβολαιογράφος εκτελεί τον πλειστηριασμό.
Ο αστυνομικός βγάζει με τη βία την οικογένεια στο δρόμο.
Ο πατέρας της οικογένειας, χρόνια άνεργος, άστεγος τώρα, αυτοκτονεί.
Η μητέρα μη έχοντας άλλους πόρους, ζητά εργασία σαν πόρνη.
Τα παιδιά μη έχοντας πια οικογένεια να τα φροντίσει, μπλέκουν με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Ιδού το έγκλημα: “Κάνω τη δουλειά μου!”.  Δηλαδή: “Δεν μου καίγεται καρφάκι για σένα, αρκεί να μην ακουμπάει εμένα!”.
Γραμματείς και Φαρισαίοι της σύγχρονης εποχής: Πολιτικοί, Νομικοί, Γιατροί, Μηχανικοί, Γεωπόνοι, Οικονομολόγοι και οικονομολογούντες, Δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι, Παιδαγωγοί, Έμποροι, Στρατιωτικοί και κάθε λογής ένστολοι, η πολιτεία σας σπούδασε και σας έβαλε εκεί, να “Φυλάττετε το Σύνταγμα!”. Κι εσείς με το: “Κάνω τη δουλειά μου!” το κουρελιάσατε και συνεχίζετε σαν να μην συμβαίνει τίποτε! Ουαί! Ανταλλάξατε την πατρίδα σας την Ελλάδα, με το “ευρώ”; Αυτό σας έδωσαν για παράδειγμα οι πρόγονοι σας; Αλίμονο στα παιδιά τέτοιων γονέων!

Το χρήμα είναι τζόγος

Το παιχνίδι είναι μια ευχάριστη ανθρώπινη δραστηριότητα και στα παιδιά άκρως ψυχαγωγική, αλλά ο εθισμός του παιχνιδιού στους μεγάλους είναι βλαβερός κοινωνικά. Γιατί το παιχνίδι γενικώς όταν περνάει στον εθισμό και τον φανατισμό, αφαιρεί το σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης νόησης που λέγεται συνείδηση.
Κοιτάχτε πώς γεμίζουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου τις Κυριακές και πόσο άδειες είναι οι πλατείες και οι χώροι συζητήσεων.
Το ίδιο γίνεται με τα καζίνο, τις χαρτοπαιχτικές λέσχες, τις πορνοταινίες, τον αγοραίο έρωτα.
Η εξουσία με κατάλληλες νομοθεσίες, κατάφερε να περάσει τον τζόγο στο Χρηματιστήριο. Και οι εθισμένοι σ' αυτό, σκοτώνουν για πλάκα. Αφαιρούν πλούτο και δυνατότητες από πληθυσμούς, γελώντας και κάνοντας παιχνίδι. Η τοκογλυφία στην πιο επιστημονική αλλά και δολοφονική μορφή της.

Το χρήμα είναι μέσον άσκησης πολιτικής

Η πολιτική μπορεί να είναι δύο ειδών:
   Εμείς, είμαστε ξεχωριστοί και διαφορετικοί από τους άλλους. Είμαστε οι Ελίτ. Οι άλλοι οφείλουν να είναι σκλάβοι μας και να μας υπηρετούν. Θα χρησιμοποιήσουμε τη βία, την υποκρισία και την απάτη για να επιβάλλουμε την θέληση μας. Η μάζα, μας είναι αδιάφορη.
Ή
   Άνθρωπος είναι κάθε ον με δυνατότητα ανάπτυξης νόησης. Όλοι οι άνθρωποι με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνική κληρονομιά, έχουν τη δυνατότητα και την θέληση να ζήσουν Μαζί, να χαρούν Μαζί, να δημιουργήσουν Μαζί. Για να γίνει αυτό η βία, η υποκρισία και η αδιαφορία οφείλουν συνειδητά, από κάθε ανθρώπινη μονάδα, από κάθε ανθρώπινη ομάδα, να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό, ώστε κάθε άνθρωπος να αναπτυχθεί σαν υλική αλλά και σαν πνευματική υπόσταση, αρμονικά ενταγμένος σ' αυτό που ονομάζουμε Ανθρωπότητα. 
   Κάθε πολιτική έχει τα μέσα της και τον τρόπο πολιτείας της.
Η πρώτη έχει μέσον το Χρήμα, τους Στρατούς, τα ΜΜΕ και συστηματικά διαφθείρει τους πληθυσμούς. Όσους θεωρεί άχρηστους ή επιζήμιους, τους αφανίζει.
Η δεύτερη έχει μέσον τον Λόγο και προτείνει σαν σύστημα την Παιδεία, με στόχευση το κάθε άτομο να αναπτύσει αρμονικά το συναίσθημα, τη λογική και τη συνείδηση. Ο Λόγος ξέρει ότι δεν υπάρχουν άχρηστοι.
Η πρώτη έχει όραμα μια παγκόσμια δικτατορία, την Νέα Παγκόσμια Τάξη.
Η δεύτερη έχει όραμα την Δημοκρατία.

Το χρήμα είναι μέσον διαφθοράς

Ορίζοντας σαν διαφθορά, το είδος εκείνο της διαπαιδαγώγησης που απομακρύνει από τον Λόγο και εθίζει τους νέους και όχι μόνον, σε μη σκέψη και στοχασμό, εγωιστικό βιοπορισμό, καταναλωτική συμπεριφορά, αδιαφορία για τον συνάνθρωπο, την πατρίδα, την ανθρώπινη κοινωνία, έως την κραιπάλη, τα ψυχοδιεργερτικά, την αποβλάκωση μέσω ποδοσφαίρου, τζόγου και άλλων, είναι προφανές ότι κύρια αποστολή του χρήματος είναι η διαφθορά των νέων και συνολικά των ανθρώπων.
Η διαπαιδαγώγηση που ευνοεί τον Λόγο, και αναπτύσει συμμετρική ανταπόκριση της νοητικής δύναμης κάθε ανθρώπου στα συναίσθημα, λογική, συνείδηση, είναι η Παιδεία.
Η εξουσία μισεί την Παιδεία και με αιχμή το Χρήμα, προσπαθεί να την περιορίσει σε κολέγια, ερευνητικά κέντρα και αλλού, πλήρως ελεγχόμενα από αυτή.
Το μέσον διαπαιδαγώγησης που λανσάρει το λέει “εκπαίδευση” αλλά είναι διαφθορά με μανδύα.
Άλλωστε όπως το λουλούδι δεν μπορεί να φυτρώσει στην έρημο, έτσι και η Παιδεία δεν μπορεί να αποδώσει σε μια κοινωνία άκρως ολιγαρχική έως φασιστική. 

Το χρήμα διαιρεί τους ανθρώπους σε αντίπαλα στρατόπεδα

Η διαίρεση των ανθρώπων σε αντίπαλες ομάδες, είναι κάτι που είναι εμφανέστατο γύρω μας.
Από την διαίρεση “Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός” έως την διαίρεση “Χριστιανοί – Μωαμεθανοί” ή την διαίρεση “Δυτικός Κόσμος – Όλοι οι άλλοι”.
Όλες οι διαιρέσεις που πραγματοποιεί η εξουσία με μέσον το χρήμα αποσκοπούν στο να αποκρυβεί  η ουσιαστική διαίρεση “Πλούσιοι – Φτωχοί” που ισοδυναμεί με την “Κλέφτες – Θύματα” ή την “Ελίτ – Πλέμπα ή Πληβείοι”.
Και όλες στοχεύουν στην δημιουργία μιας πιο σταθερής διαίρεσης που θα έχει σαν βάση την ικανότητα πνευματικής ή μη, ανέλιξης κάποιων ανθρώπινων ομάδων. Για τον λόγο αυτό σπέρνεται η διαφθορά στις μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, ενώ παράλληλα, αποστερείται – αποκόπτεται, απ' αυτές το πιο ικανό δυναμικό σε πνευματική ανέλιξη. 

Το χρήμα προσπαθεί να γίνει θεός. Ο θεός που σε κάθε βήμα σου θα σου λέει: “Την Ζωή σου ή την Ψυχή σου;”

Και είναι και άδικο και κρίμα και αχαριστία, να πιστεύει κανείς σε τέτοιο θεό, αφού ούτε την ζωή ούτε την ψυχή σου δίνει. Απλά μπορεί με την συγκατάθεση σου ή την συγκατάθεση έως αδιαφορία των πολλών, να σου τα αφαιρέσει.
Και πολλοί λένε: “Γιατί ο θεός που σου τα δίνει δεν κάνει κάτι;” και η προφανής απάντηση είναι: “Εσύ γιατί δεν κάνεις κάτι;”. Τι;
“Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ!”.
Είναι δυνατόν μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια, ένα ον όπως ο Άνθρωπος να επιστρέφει στην λατρεία ενός ειδώλου που λέγεται νόμισμα, όποιο νόμισμα και αν είναι, και να εναποθέτει την ζωή και την αξιοπρέπεια, τη δική του και των παιδιών του σ' αυτό;
Κατασκεύασμα ανθρώπων είναι το νόμισμα!
Πρόσφατα μια μελέτη του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν αποκαλύπτει ότι έθεσαν σε κυκλοφορία (παράνομη κυκλοφορία) όχι ένα, όχι δύο, αλλά εικοσιένα τρισεκατομμύρια δολάρια! Μόνο σε δύο υπουργεία των Η.Π.Α.! Φανταστείτε τι γίνεται Παγκόσμια! Και σεις αγωνίζεστε καθημερινά για πενταροδεκάρες!
Όπως οι άνθρωποι απέσυραν την πίστη τους από τα τοτέμ και τα αγάλματα, τους μάγους, τους μάντεις, τις καφετζούδες, κάθε λογής σαλτιμπάγκους, έτσι οφείλουν να γκρεμίσουν και το ξόανο “ιδιωτικό νόμισμα”. Αλλιώς είναι άξιοι της μοίρας που τους επιφυλάσσει ο “θεός Χρήμα”.
Η επιστήμη, που μπορεί να βασιστεί σε μια Δημοκρατική Κοινωνία, έχει πολλούς τρόπους να αντικαταστήσει το νόμισμα με ποιο τίμια και δίκαια μέσα συναλλαγής. 
Σαφώς και θα είχε διαφορά αν το νόμισμα δεν ήταν ιδιωτικό, αλλά το εξέδιδε και είχε την ευθύνη του μια Δημοκρατικά εκλεγμένη Διοίκηση με δυνατότητα ανάκλησης της
Αλλά βλέπετε εσείς πουθενά στον κόσμο Δημοκρατία;
Πιστεύετε ότι χωρίς ανθρώπους με λόγο, χωρίς παιδεία, χωρίς την συμμετοχή όλων, μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία;
Πιστεύετε ότι μια μικρή Δημοκρατία χωρίς τους πολίτες της στις επάλξεις, θα μπορούσε να επιβιώσει ανάμεσα σε δεκάδες, εκατοντάδες, Ολιγαρχίες;


Όμως ας μη γελιόμαστε!
Το Νόμισμα είναι κάτι άψυχο.
Έχει τις παραπάνω ιδιότητες, γιατί σαν Χρήμα, αντιπροσώπευσε την Ανθρώπινη Ανάγκη. Η οποία δεν μπορεί να είναι μόνον υλική. Πολύ περισσότερο οφείλει να είναι πνευματική.
“Ουκ επ' άρτω ζήσεται μόνον άνθρωπος”.
Έτσι οι πολλοί εναπόθεσαν την πίστη, την ελπίδα, την πληροφόρηση, την ελευθερία, την ευημερία τους, σ' αυτό. Οποία Ύβρις!
Επίσης γιατί είναι εργαλείο μιας μοχθηρής Ολιγαρχικής Ελίτ, που θέλει τους πολλούς σκλάβους της, υπηρέτες της, παιχνίδια της.
Και γιατί μέσα από το εργαλείο χρήμα, οι πανίσχυρες δυνάμεις, Γνώση και Κοινωνική Οργάνωση, πέρασαν στα χέρια της.

Ο Λόγος, μιλάει στον Άνθρωπο με τρείς τρόπους:
Με το συναίσθημα
Με τη λογική
Με τη συνείδηση
Ένας πλήρης Λόγος μιλάει και με τους τρεις παραπάνω τρόπους, ενώ αν λείπει κάποιος απ' αυτούς τότε είναι στρεβλός ή λειψός. Δηλαδή ο άνθρωπος είναι πλησιέστερα στην Αλήθεια, και τη σωστή Απόφαση, όταν υπάρχει αρμονική συνύπαρξη συναισθήματος, λογικής και συνείδησης.
Ο Λόγος δεν επιβάλλεται με τη βία, δεν εξαπατά και δεν αδιαφορεί για τον άνθρωπο και την ανθρώπινη κοινωνία.  
Αλλά ο Λόγος για να μεταφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, χρειάζεται μία ικανή γλώσσα, σε ικανό ποσό και ποιότητα, αφομοιωμένη εκατέρωθεν. Χρειάζεται “στόματα” που θα την χειρίζονται με τρόπο ώστε να μεταφέρονται όλα τα συστατικά του Λόγου (συναίσθημα, λογική, συνείδηση), και “αυτιά” που θα μπορούν μέσα από τις λέξεις να προσλάβουν και τα τρία αυτά συστατικά και να τα αντιστοιχίσουν σε ψυχοπνευματική ουσία.
Η εξουσία μπορεί να χρηματοδοτήσει και να φτιάξει “λόγο” που θα μοιάζει με Λόγο, αλλά δεν θα είναι!
Η εξουσία ξέρει ότι στις εξαθλιωμένες μάζες δεν φυτρώνει ο Λόγος.
Η εξουσία ξέρει ότι υπό τον ήχο των κανονιών και την κλαγγή των όπλων, ο Λόγος είναι ανίσχυρος.
Η εξουσία προσπαθεί χιλιάδες χρόνια τώρα, να κάνει τον Λόγο αποκλειστικό σκλάβο της αλλά αποτυγχάνει. Γιατί ο Λόγος δεν λειτουργεί υπό συνθήκες δουλείας!
Η εξουσία θέλει με την ελάχιστη καλλιέργεια λόγου, να έχει την επιστήμη, πειθήνιο “μάγο”, που θα θέτει την μαγική του ράβδο στην υπηρεσία της, την τέχνη, πειθήνια θεά δίπλα στον θρόνο της, να προσελκύει όλα τα ανθρώπινα βλέμματα, κρύβοντας συγχρόνως το φριχτό της εξουσίας πρόσωπο.
Η εξουσία ξέρει ότι αν ο Λόγος φωτίσει τα μυαλά και τις ψυχές των πολλών, θα σημάνει το τέλος της!
Η εξουσία έβαλε απέναντι στον Λόγο, το δικό της μέσον, το Χρήμα! Και με αυτό προσπαθεί να διαφεντέψει!

Φαίνεται, ότι βρισκόμαστε στο όριο του χρόνου που οι πρόγονοι μας το έθεσαν με την απλή ρήση: “Νυν υπέρ πάντων αγών!”. Αγώνας υπέρ του Λόγου και του Ανθρώπου, με μέσον τον λόγο και την Παιδεία, για να πραγματώσουμε μια Γήινη Δημοκρατική Κοινωνία.
Ο καθένας από μας που αντιλαμβάνεται τα παραπάνω, ας πράξει κατά συνείδησιν!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.