Στην γεωπολιτική σκακιέρα της Ασίας, να και μια πραγματική παίχτρια σκάκι. Η τωρινή παγκόσμια πρωταθλήτρια, Anna Muzychuk, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο λόγος είναι απλός. Θα υποχρεωθεί από τους σκληρούς νόμους των σαλαφιστών μουσουλμάνων της χώρας να φορέσει την abaya, το ολόσωμο σκούρο πανί που καλύπτει τα πάντα στις γυναίκες.Και δεν έχει καμιά διάθεση να το φορέσει,,θέμα τιμής.

Διότι κάποιοι την έχουν ακόμη και δεν υποκύπτουν στα πολλά εκατομμύρια. Η ίδια δήλωσε: «Εγώ είμαι έτοιμη να αγωνιστώ για τις αρχές μου και να μην πάω στο τουρνουά, όπου θα κέρδιζα πολύ περισσότερα απο αυτά που κερδίζω όλο τον χρόνο σε δεκάδες τουρνουά....αλλά την ελευθερία μου δεν την πουλάω σε κανέναν»..και εννοεί και το γεγονός να συνοδεύεται στον δρόμο από κάποιον συνέχεια, σύμφωνα με τους εκεί νόμους .

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.