- Στο προεδρικό υπήρξε σαφής παρενόχληση. Παραβιάστηκε ανθρώπινο δικαίωμα. Η καταγγελία, ωστόσο, θα γίνει όταν αποκατασταθεί συνταγματικώς ως θεσμός ο ΠτΔ.
- Η Emine Erdoğan απέφυγε την παρενόχληση, μόλις πληροφορήθηκε με ποιους είχε να κάνει. Μάλλον παρακολουθεί την Juliette Binoche. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να την μισούν οι κοσμικογράφοι της ιρανικής επανάστασης του Μαξίμου.
- Δεν ήταν τα πάντα πάνω στο τραπέζι. Κάτι έλειπε. Και ήταν αυτό - και αυτός - που είχε ήδη φαγωθεί πριν το επίσημο δείπνο. 
- Οι σκέψεις να μεταβληθεί η Κομοτηνή σε συμπρωτεύουσα, είναι βέβαιο πως θα διαταράξουν (περισσότερο) τις σχέσεις των Αθηνών με την Θεσσαλονίκη. Η μεταφορά της πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη θα επίλυε το ζήτημα. Αυτό και πολλά άλλα!
- Γιατί δεν έκανα πριν από χρόνια το δικτατορικό μου στο Κυπριακό (αν και ήθελα) ως μεθοδολογία επίλυσης διεθνών διενέξεων; Επειδή τελικώς οι εχθροί μου και οι αντίζηλοί μου αποδείχθηκαν οι καλύτεροι φίλοι μου: Το επιστημονικό πρόβλημα στο ζήτημα δεν αφορά στην Κύπρο, ούτε καν στον ΟΗΕ, αλλά στις ΗΠΑ, το Λονδίνο, τη Μόσχα και το Βερολίνο, ενώ το πολιτικό πρόβλημα βρίσκεται στην Άγκυρα και στην Αθήνα. Στην Λευκωσία δεν υπάρχει πρόβλημα, εκτός αν ο Ερντογάν, αποφασίσει να κινηθεί στα σοβαρά ευρωπαϊκά. Αλήθεια, γιατί να το κάνει σήμερα και ιδιαίτερα μετά το Brexit; Στο (πολιτικό) θέατρο σκιών και στο game of chicken, μέχρι αυτή τη στιγμή, η τουρκική πλευρά εμφανίζεται καλύτερη. Ωστόσο, ο αγώνας συνεχίζεται και ο Κοτζιάς εξελίσσεται!
- Το Crash test δεν συμφέρει καμία ηγεσία να γίνει στη Θράκη, σήμερα. Και το μέλλον άγνωστο!
- Η επικαιροποίηση της Συνθήκη της Λωζάννης σε ό, τι αφορά στα ελληνοτουρκικά έχει γίνει ήδη τουλάχιστον 4 φορές μέχρι σήμερα. Επί Παύλου, επί Καραμανλή, επί Παπανδρέου, επί Σημίτη. Τα νέα δεδομένα για μια νέα επικαιροποίηση πολύ φοβάμαι πως θα θεμελιωθούν σε μια νέα κρίση. Γιατί να μεταβάλλεται σε φάρσα η ιστορία; Απαιτείται δημιουργική πολιτική και από τις δύο πλευρές, καθώς η διπλωματία εξαντλείται και οι στόλοι θα πρέπει να προστατευτούν. Δεν είναι για  Crash test!
- Και οι τίτλοι του ελληνικού Τύπου γράφουν ιστορία, "διαβάζω":
"Ο Τσίπρας αναχαίτισε τον Ερντογάν, όπως καθημερινά πράττουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα εναντίον των τουρκικών. Ο πρώτος παραβίασε το FIR του δεύτερου στο Προεδρικό.
"Μετά τον Καμμένο έρχεται η σειρά του Κοτζιά για κάψιμο".
"Καθαρές κουβέντες, ενόψει της καθαρής εξόδου με καθαρά χέρια και το βλέμμα στο εκλογικό καθαριστήριο".
"Ο συνδυασμός εθνικισμού και σεξισμού στα ελληνοτουρκικά προκαλεί μια ασθένεια μυστήριο".
"Επίσκεψη γεμάτη Παπαχελά".
" Ιστορικές μέρες ζει η χώρα με τον Κουρή".
"Τα ραβασάκια κάνουν τον Σουλτάνο, όπως ακριβώς και τον δημοσιογράφο".

Αυτές πάντως δεν θα τις έλεγες (πολιτικές) εφημερίδες, σήμερα. Και δεν είναι υπόθεση κοινωνιολόγου ή πολιτικού επιστήμονα, αλλά αποκλειστικά ζήτημα γνωστικού ψυχολόγου. Και η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει από το πρωτοσέλιδο...
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.