Με θέμα «Μαζί»,  130 μαθητές και μαθήτριες, 6 σχολεία σε μία θεατρική σύνθεση βασισμένη στο έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με την βαλίτσα»

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 13:30 Θέατρο Μονής Λαζαριστών ΚΘΒΕ, Σταυρούπολη 
Είσοδος: ελεύθερη 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη του ΚΘΒΕ, διοργανώνει μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 13:30, στη Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σωκράτης Καραντινός. 

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, 130 μαθητές και μαθήτριες, από έξι σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βόρειας Ελλάδας, συνδημιουργούν μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με την βαλίτσα». Κοινός στόχος των παιδιών είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στους συνομηλίκους τους που ζουν στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν περάσει την παιδική τους ηλικία μέσα στον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Το αντίστοιχο μαθητικό φεστιβάλ τον Μάρτιο του 2017 είχε θέμα «Μονόλογοι από το Αιγαίο» και βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο - συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο φεστιβάλ Μαθητές και μαθήτριες του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, του 1ου ΕΠΑΛ Επανομής, του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων και του 31ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Αριάδνης Γρηγοριάδου, Βερονίκης Τσουγκράνη, Μαγδαληνής Μπεκρή, Χρυσάνθης Ράγια, Λαμπρινής Ουρμάνη, Κατερίνας Σακελλαρίου, Βάνας Βουρτσάκη, Βιργινίας Αρβανιτίδου, Μαριάννας Ρούκαλη και Ελένης Κουταλοπούλου, συναντιούνται δημιουργικά στη θεατρική σύνθεση που βασίζεται στο έργο «Το αγόρι με την βαλίτσα», για να μοιραστούν με το κοινό μια καλλιτεχνική πράξη αλληλεγγύης.

Υποστήριξη σχολείων – σκηνοθετική επιμέλεια – επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Μήτσικα

Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Τσιριγώτη Συντονισμός: Τζένη Καραβίτη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Με την υποστήριξη του ΚΘΒΕ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.