Γράφει ο mitsos175

“Με τις ψήφους της κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, όπως επίσης με τις ψήφους του νεοφιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), η αυστριακή Βουλή ενέκρινε σήμερα τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης για την θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας... Η πλειοψηφία στη Βουλή απέρριψε αίτημα που είχε καταθέσει νωρίτερα το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό, του πρώην καγκελάριου Κρίστιαν Κερν, για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος, ενώ οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν με δριμύτητα το γεγονός ότι πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ την εμπρόθεσμη έναρξη ισχύος του νόμου ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου.”

“Και στα δικά μας” εύχονται οι φασίστες. Ο δεξιός παρέα με το νεοναζί, που δήθεν κόπτονται μην πάρουν τις δουλειές οι μετανάστες, κάνουν σκλάβους τους εργαζόμενους. Επίσημα και με το νόμο60 ώρες και βλέπουμε. Από το πρωί ως το βράδυ για να κερδίσουν περισσότερα τ' αφεντικά, γιατί είναι φτωχά τακαημένα. Περιττό να πούμε τι επιπτώσεις θα έχει τόσο στον εργαζόμενο, όσο και την οικογένεια του.

Αλλά οι αφέντες ανοίγουν σαμπάνιες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο γιατί τα ΜΜΕ που ανήκουν στους “καρχαρίες” προωθούν με ζήλο το φασισμό. Σκάσε και δούλευε, δούλευε μέχρι τελικής πτώσης, να αυγατίσει ο λογαριασμός του καπιτάλα στο εξωτερικό. Κι όταν ψοφήσουν από την κούραση οι εργαζόμενοι, θα πάρουν τους ανέργους με ακόμα λιγότερα λεφτά. Σκλάβοι υπάρχουν κι όταν πεθάνουν κι αυτοί στη δουλεία, φέρνουν και τους μετανάστες τζάμπα.
Μια χαρά. Και δυο τρομάρες. Όπως είπαμε, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Κι ενώ για κουταμάρες οι δεξιοί ζητάνε δημοψηφίσματα γι' αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, κυριολεκτικά ζωής και θανάτου, λένε “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”. Να μην ψηφίζουν καθάρματα, να μην παθαίνουν νίλες.

Ο Κούλης και οι Χρυσοί Αδόλφοι ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο κάτι παρόμοιο. Είναι κοινός στόχος η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, κάθε κατάκτησης, που αποκτήθηκε με πολύ σκληρούς αγώνες.
Όταν δεν φοβούνται τον Κομμουνισμό οι πλούσιοι ξεσαλώνουν. Στην Αυστρία νεοφιλελέδες και νεοναζί χέρι - χέρι ξέσκισαν τους εργαζόμενους με αυτό νόμο. Τους ξεπάτωσαν. Αυτή είναι η προσφορά των δήθεν “πατριωτών”. Ή θα πεθαίνεις στη δουλειά, ή από την πείνα.

Αυτά θα φέρει κι ο Κούλης στη Βουλή, αν του δοθεί η ευκαιρία. Μαζί με την εγκληματική συμμορία φυσικά. Αλλά δεν θα βγει. Δεν θα βγει, γιατί ο κόσμος τον σιχαίνεται. Είναι διεφθαρμένος κι αδίστακτος.
Οι δήθεν δημοσκοπήσεις είναι μονάχα η γνώμη των πλουσίων φίλων του, που παρουσιάζονται έτσι, για να παρασύρουν ελάχιστους αφελείς. Ούτε οι ρεφορμιστές έχουν μέλλον. Θα το δείτε. Ο κόσμος ξύπνησε. Πλέον θα ψηφίσει σύμφωνα με τα συμφέροντά του. Γιαυτό και αδιαφορεί εντελώς για τις άναρθρες κραυγές αποπροσανατολισμού.

Βέβαια δεν φτάνει η εκλογική καταδίκη ΝΔ - ΧΑ και λοιπών αστικών συμμοριών. Χρειάζεται εντατικοποίηση των αγώνων, ώστε να μην εξαθλιωθούμε περισσότερο.

Εργαζόμενοι.
Νεοφιλελέ και ναζί έχουν βάλει στόχο να σας καταστρέψουν. Να σας κάνουν δούλους στ' αφεντικά. Ξεσηκωθείτε να τσακίσετε το φασισμό και το νεοφιλελευθερισμό όπου τον βρίσκετε. Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.