Με την είσοδο του δεύτερου μετροπόντικα, του Φρίξου, στον σταθμό «25ης Μαρτίου», ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη η διάνοιξη του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώνοντας τη διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας στην επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά.

Σήμερα, η πορεία του έργου για το μετρό της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο 100% της διάνοιξης των σηράγγων, έχει κατασκευαστεί το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και εκτελέστηκε το 60% του συνόλου του έργου στην επέκταση Καλαμαριάς.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων σε όλη την έκταση και των δύο γραμμών, της βασικής και τηςεπέκτασης προς Καλαμαριά, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου» δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

«Η  ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά -λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων- του πιο χρονοβόρου και του πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων» συνέχισε. Επίσης, ευχαρίστησε τόσο τους εργαζόμενους στην Αττικό Μετρό, όσο και τους εργαζόμενους της αναδόχου ΑΚΤΩΡ ΑΕ, «για τη μεγάλη προσπάθεια που μαζί καταβάλαμε εδώ και δυόμισι χρόνια, να αναστήσουμε ένα μεγάλο έργο και να φέρουμε πιο κοντά στην πραγματοποίηση ένα μεγάλο όνειρο για τη Θεσσαλονίκη».  

«Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την εμπιστοσύνη τους και την υπομονή τους και να τους διαβεβαιώσω ότι ανταποκρινόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο μεγάλο αίτημα της πόλης, που είναι η ολοκλήρωση και η λειτουργία του Μετρό» είπε ο κ. Μυλόπουλος.

Απομάκρυνση εργοταξίου

Καθώς η  επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά προχωρεί, σήμερα, πραγματοποιείται και η απομάκρυνση της εργοταξιακής κατάληψης και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.