του ακτιβιστή

Και δεν είναι λάθος, ούτε υπερβολή το επίθετο "φετινή" που σκόπιμα χρησιμοποίησα. Κάθε καλοκαίρι πλέον έχουμε την επίσκεψη μιας μεγάλης ή μικρής φωτιάς στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, περιμετρικά από το χωριό.
Από τύχη θεωρώ πως δεν έχουμε μεγάλες καταστροφές έως και σήμερα. Αλλά ας το λάβουν υπόψη τους κάτοικοι και διοίκηση του δήμου πως δεν θα είναι πάντα μαζί μας η καλή τύχη. Κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί το μοιραίο και να θρηνήσουμε θύματα και περιουσίες.
Είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στους οικισμούς που βρίσκονται στα ορεινά.
Ελλιπής αποψίλωση, κακή πρόσβαση, παρατημένα ογκώδη (κυρίως εύφλεκτα) δίπλα από τους κάδους σε συνδυασμό με την σχετική αδιαφορία των υπηρεσιών καθαριότας του δήμου που προσέχουν περισσότερα τη βιτρίνα των πόλεων αλλά και τον ωχαδελφισμό των κατοίκων (μονίμων ή του καλοκαιριού) δημιουργεί ένα περιβάλλον κινδύνου.
Κάτοικοι της περιοχής μας εκμυστηρεύτηκαν πως "τρέμει η ψυχή μας τα καλοκαίρια που σηκώνονται τα μεγάλα μποφόρ για να μην γίνουμε παρανάλωμα πυρός".


Η σημερινή πυρκαγιά ξεκίνησε στις 5.30 το πρωί από αγροτεμάχιο της Άνω Αγίας Τριάδας (πάνω από τα κοιμητήρια του χωριού). Από τις 6 ακούγοντας τα πολυάριθμα πυροσβεστικά που επιχειρούσαν στην περιοχή μετά από ειδοποίηση έντρομων κατοίκων.
Ευτυχώς (παρά την μεγάλη ένταση  των ανέμων) η έκταση της φωτιάς περιορίστηκε γρήγορα, χάρη στη συντονισμένη και έγκαιρη δράση του πυροσβεστικού σώματος που με 8 οχήματα και 22 άνδρες κατάφερε να ελέγξει και μέχρι το μεσημέρι να την κατασβέσει πλήρως.
Ερωτήματα υπάρχουν και βρίσκονται υπό διερεύνηση όσον αφορά την αιτία που την προκάλεσε.
Να σημειωθεί, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που λάβαμε, η καμένη έκταση είναι δίπλα σε σπίτια, που ευτυχώς παρέμεινα αλώβητα από τις φλόγες.


















Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.