Ζωή: “Εμείς, ως Πλεύση Ελευθερίας, δεν μιλάμε στο όνομα της Αριστεράς μόνο.
Μιλάμε στο όνομα της κοινωνίας και γι’ αυτό απευθυνόμαστε στην κοινωνία με το σύνθημα: Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Κοιτάμε μπροστά. Το μπροστά σημαίνει μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες και με πρωτοβουλίες οι οποίες προέρχονται και από τους πολίτες. Το μπροστά σημαίνει ότι απορρίπτουμε τα παλαιοκομματικά σχήματα, τα παλαιοκομματικά πρόσωπα και τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς που μόνο καταστροφή έχουν φέρει στη χώρα μας.”


Η συνέντευξη δόθηκε χθες 28/11 στον Real.fm και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις ακροατών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Ας μας πει τη θεση της για το ονομα της Μακεδονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από συνέντευξή της Ζωής στο ΒΗΜΑ, Οκτώβριος 2018 (http://www.activistis.gr/2018/10/blog-post_87.html)

    ΔΜ: Έχετε ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπενθυμίστε μας τους λόγους.
    ΖΚ: Η «συμφωνία» είναι άκυρη κατά το διεθνές δίκαιο. Ο κ. Τσίπρας δεν είχε καμμία νομιμοποίηση να την υπογράψει, δεν είχε εντολή από τον ελληνικό λαό ούτε και θα λάμβανε τέτοια εντολή, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιτάσσεται στο περιεχόμενό της. Γι’ αυτό και η διαπραγμάτευσή της κρατήθηκε κρυφή μέχρι την υπογραφή της., σε αντίθεση με ό,τι επιτάσσει μια εθνική στρατηγική. Η «συμφωνία» δεν υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τις εντολές των Η.Π.Α., του ΝΑΤΟ, της Γερμανίας και της Ε.Ε. Περιέχει εκχωρήσεις της ιστορικής και εθνικής μας ταυτότητας (αναγνωρίζοντας μακεδονική υπηκοότητα και μακεδονική γλώσσα σε έναν πληθυσμό που δεν φέρει τέτοια χαρακτηριστικά) και επικίνδυνες παραδοχές περί εκατέρωθεν αλυτρωτισμού. Προάγει την εξάπλωση του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και την περαιτέρω στρατιωτικοποίησή της και φέρνει την Αμερικανο-ρωσική ένταση στα σύνορά μας. Τέλος, η συμφωνία αυτή υποκρύπτει εκχώρηση δικαιωμάτων σε εξαιρετικά κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, η χρήση των ελληνικών λιμανιών και των σιδηροδρόμων της χώρας μας και η εμπορική κατοχύρωση σε διεθνές επίπεδο των μακεδονικών προϊόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν απαντα ομως γιατι πρεπει να λεγονται Μακεδονια και οχι Βαρνταρσκα οπως λεγοταν πριν το β παγκοσμιο πολεμο η οπως αλλιως θα λεγονταν!Ηδη απο το 1992 θα ηταν μελος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.αρα κατι αλλο ζητουν οι Σκοπιανοι,δεν το βλεπουν οι πολιτικοι μας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Ιβανοβίτς το διαβάζεις περιστασιακά κομμάτια ιστορίας και στην συνέχεια να προσπαθείς να αναλύσεις το Μακεδονικό Θέμα είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.