Μπορεί να "μας την είπε" κοινώς η διοίκηση του Δήμου, με δελτίο τύπου-απάντηση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι παραβιάσαμε ανοιχτές θύρες με την πρόταση που καταθέσαμε, ως δημότες, για την δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου στον πεζόδρομο Περαίας - Μπαξέ (η πρότασή μας εδώ) μιας και αποτελεί δρομολογημένο έργο της  διοίκησης.

Αλλά εμείς στον ακτιβιστή δεν αισθανόμαστε θιγμένοι που δεν γνωρίζαμε πως εντάσσεται στο σχεδιασμό της αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας κας Πάττης Πασχαλίδου η εγκατάσταση υπαίθριου γυμναστηρίου, προϋπολογισμού 24.800 € σε κοινόχρηστο χώρο των Ν. Επιβατών.

Ειλικρινά χαιρόμαστε,  κι ας ερχόμαστε δεύτεροι, ή τρίτοι ή τέταρτοι στην υποβολή οποιασδήποτε πρότασης θεωρείται καλή και πραγματώνεται επ' ωφελεία των δημοτών και του τόπου.

Το δελτίο τύπου με το οποίο δίδονται πληροφορίες για την δημιουργία του υπαίθριου γυμναστηρίου:

Απάντηση στο δημοσίευμα: «ΠΡΟΤΑΣΗ : Στήστε ένα υπαίθριο γυμναστήριο στην Παραλία – Στον πεζόδρομο Περαίας – Μπαξέ»
Κάθε καινούργιο έργο ή νέα παρέμβαση, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι προϋποθέτει έναν εύλογο όγκο δουλειάς, μελέτης και διαδικασιών, προκειμένου να επέλθει στο τελικό του στάδιο και να παραδοθεί προς όφελος των πολιτών, τηρώντας τις απαραίτητες, κάθε φορά, συνθήκες ασφαλείας. 
Σε ό,τι αφορά στην πρόταση δημιουργίας υπαίθριου γυμναστηρίου στο Δήμο Θερμαϊκού, που διατυπώθηκε στο www.activistis.gr/ , μια εκ των προτέρων έρευνα ίσως να εξυπηρετούσε στην αποφυγή προτάσεων– προτροπών, για την υλοποίηση των οποίων η Διοίκηση του Δήμου έχει ήδη μεριμνήσει. 
Συγκεκριμένα, με τον κωδικό για την προμήθεια οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου της Δ.Ε. Θερμαϊκού, προϋπολογισμού 24.800,00 ευρώ, να έχει προβλεφθεί από την Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, κα. Πάττη Πασχαλίδου, ο οποίος στην παρούσα φάση εντάσσεται στη μελέτη, είναι ζήτημα χρόνου η εγκατάσταση του εξοπλισμού σε κοινόχρηστο χώρο στους Ν. Επιβάτες.

Εξοπλισμού ανθεκτικού στις καιρικές συνθήκες, αλλά και σε απόπειρες βανδαλισμών, του οποίου τα πολλαπλά οφέλη προβλέπεται να απολαμβάνουν ελεύθερα οι χρήστες και τα οποία σχετίζονται τόσο με τη διατήρηση και βελτίωση της φυσικής και πνευματικής κατάστασης του ατόμου, όσο και με την κοινωνικοποίησή του. 
Συγχρόνως, όμως, η εν λόγω αστική παρέμβαση και δημιουργία ενός ψυχαγωγικού – αθλητικού πόλου, υπόσχεται μια σημαντική αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, θέτοντας τις προϋποθέσεις για να καταστεί ο αθλητισμός ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των δημοτών. 
Και μπορεί «πολύπλοκες ιδέες και σκέψεις» να μην χρειάζονται, αλλά σίγουρα με ένα αβίαστο «απλά κάντε το», έργα η υλοποίηση των οποίων προϋποθέτει κόπο, χρόνο και εντατική δουλειά, δεν ολοκληρώνονται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.