Μεγάλο ενδιαφέρον, συμμετοχή και συζήτηση στην ημερίδα της Ακαδημίας του Βρασίδα Βρασνών για την Εφηβεία και τον Αθλητισμό, που συντόνισε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος πρώην Υφυπουργός Υγείας και Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο Βασίλης Ανατολίτης, Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού, ο Βάϊος Νταφούλης , Συντονιστής Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου , ο Αντώνης Σαμαράς, κορυφαίος μπασκετμπολίστας και πολιτευτής και ο θρύλος του ποδοσφαίρου Κώστας Αϊδινίου, παρενέβησαν με βαρύνουσες απόψεις και διδακτικά βιώματα.

Ο Δημ. Βαρτζόπουλος τόνισε, ότι ο πρωταθλητισμός και επαγγελματικός αθλητισμός σίγουρα είναι παράδειγμα και ψυχαγωγία. Ο σχολικός όμως αθλητισμός είναι απαραίτητο κομμάτι της Παιδείας, διαμορφώνει την προσωπικότητα παιδιών και εφήβων, ασκεί την ικανότητα συνεργασίας, πειθαρχίας, προσήλωσης στον στόχο. Η συνέχιση της συχνής άσκησης και μετά το σχολείο, ο μαζικός αθλητισμός των ενηλίκων δηλαδή, είναι απόλυτη προϋπόθεση υγείας του πληθυσμού.
Είναι υποχρέωση λοιπόν της Πολιτικής, να εξασφαλίζει την ύπαρξη των υποδομών και χρηματοδοτικών συνθηκών, που θα επιτρέπουν την αειφόρο ανάπτυξη του σχολικού και λαϊκού αθλητισμού . Η ενιαία διοικητική και κυβερνητική εποπτεία αυτού του Τομέα και η ιδιαίτερη χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκά προγράμματα πρόληψης υγείας είναι απαραίτητος εκσυγχρονισμός.
Με αφορμή παρέμβαση του Δημάρχου Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, για την έλλειψη υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα σχολεία της περιοχής, ο κ. Βαρτζόπουλος περιέγραψε την αναγκαιότητα λεπτομερούς σχεδιασμού κάλυψης των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού της Υπαίθρου και δημιουργίας παιδοψυχιατρικών κλινικών, ιατροπαιδαγωγικών κέντρων και κινητών μονάδων πρόληψης, που θα πρέπει, να αποτελέσουν άμεσες προτεραιότητες της επόμενης Κυβέρνησης.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.