Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη στροφή Αγγελοχωριού στις 22 του Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι
 Το λογαριασμό της εξυγίανσης του ΟΑΣΘ, καθώς και  το δικαίωμα του στις σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες, από ότι φαίνεται, άρχισε να τον πληρώνει ο λαός  της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, με την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ειδικότερα τον τελευταίο μήνα, ως συνέχεια των εξελίξεων του τελευταίου χρόνου.
Αποτέλεσμα:
·         η τιμή του εισιτηρίου παραμένει τσουχτερή,
·         τα δρομολόγια συνεχώς μειώνονται,
·         οι επιβάτες στοιβάζονται στα λεωφορεία σαν σαρδέλες,
·         τα λεωφορεία, που κυκλοφορούν, είναι λιγότερα από τα αναγκαία, γιατί λείπουν τα κονδύλια για ανταλλακτικά και πρόσληψη τεχνικών, ένα μεγάλο μέρος του στόλου παραμένει ακινητοποιημένο ή στην καλύτερη περίπτωση  χαλάει στο πρώτο δρομολόγιο.
·         κατά περίπτωση δρομολόγηση λεωφορείων
·         οι χρόνοι αναμονής, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνάν τα 30΄στις γραμμές κορμού, και ιδιαίτερα σε συνοικίες και στην περιφέρεια, όπου εκεί υπάρχει και επιπρόσθετα το στάδιο της μετεπιβίβασης. (μη γίνει λόγος φυσικά για το τι γίνεται τα Σαββατοκύριακα).
·          δυσκολεύτηκε η πρόσβαση στο χώρο εργασίας, όπως και η επιστροφή.
·         περιοχές μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συγκοινωνία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών των κατοίκων. Ανασφαλής, ακόμα και η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία (Αγγελοχώρι και περιοχές του δήμου μας, που εξυπηρετούνται από το 76).
  Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν κάνουν χωρίς στόχους και σχεδιασμούς. Τους καλύπτει ολόπλευρα το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις αρχές του χρόνου και αφορά τη λειτουργία του ΟΑΣΘ, όπου προβλέπεται η αντικατάσταση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης από δυο νέες ανώνυμες εταιρείες και το κράτος να έχει το 51% των μετοχών, ενώ οι δύο φορείς θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Το νομοσχέδιο εμφανίζει να  κρατικοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες, όμως στην ουσία ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τους.
  Ο ΟΑΣΘ, με λίγα λόγια, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με  ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στη λογική κόστους - οφέλους, όπως λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Και πως η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει τον ΟΑΣΘ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, δεν είναι τίποτε άλλο από μια γέφυρα προς την ιδιωτικοποίηση αρχικά των πιο κερδοφόρων γραμμών της αστικής συγκοινωνίας μέχρι  το Δεκέμβρη του 2019, οπότε θα πρέπει να εφαρμοστεί και σχετική οδηγία της ΕΕ.
Στο παιχνίδι βάζουν φυσικά και τους δήμους, όπου στο άρθρο 18 προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας μέχρι το 49%. Άρα δήμοι επιχειρηματίες που θα καλούν τους δημότες να πληρώνουν ουσιαστικά αυτοί τη μετακίνησή τους, μιας και οι δήμοι, όπως είναι γνωστό, ασφυκτιούν εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και θα αλλάξει μόνο με την παρέμβασή μας, διεκδικώντας…

§ την ομαλή και ασφαλή μετάβαση μας στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στις σχολές, στα νοσοκομεία, στους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας,

§ παλεύουμε για πραγματικά δημόσιο σύστημα συγκοινωνιών που θα βάζει μπροστά την εξυπηρέτηση των αναγκών μας και όχι την εξυπηρέτηση των κερδών των επιχειρηματιών του χώρου.

§ στεκόμαστε εμπόδιο στα δικά τους σχέδια τους, για να υπερασπιστούμε τη δικιά μας ζωή.

Πραγματοποιήσαμε στις 2 του Δεκέμβρη σύσκεψη κατοίκων στο ΚΑΠΗ Αγγελοχωριού με τη δέσμευση να προχωρήσουμε σε μια σειρά κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για την άθλια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στο δήμο μας και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ασφαλή και ομαλή μετακίνησή μας.

Συσπειρωνόμαστε και μαζικοποιούμε τη συγκέντρωση για να στείλουμε δυνατό μήνυμα στη διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι με την ταλαιπωρία και την απαξίωση δεν συμβιβαζόμαστε.                                                                                                              

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

6 comments:

  1. Ο διευθυντής του ΟΑΣΘ είναι υπ. δήμαρχος του δήμου μας με του ΣΥΡΙΖΑ . Οι ψήφοι που θα πάρει θα είναι λιγότεροι και από τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους. ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κλατάρει στις εκλογές. Όπως τόσα και τόσα παλιολεωφορεία καθημερινώς του ΟΑΣΘ φυσικά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγα μην κανει ψηφοδελτιο .Με 5-6 ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ θα μεινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και απ΄τους 5-6 συριζαίους, οι δύο δεν θα πάνε να ψηφίσουν επειδή φοβούνται μην τους κράξουν κάποιοι λόγω κωλοτούμπα και άλλοι δύο δεν θα πάνε επίσης γιατί είναι σίγουροι πως θα φάνε φούμο ούτως ή άλλως. Αρα οι ψήφοι θα είναι το πολύ δύο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συριζα, ψήφος ή ψόφος; Προσέξτε στα εκλογικά τμήματα, μην γυροφέρνουν κάποιοι με κόκκινα περιβραχιόνια, όπως στην ομιλία του κωλοτούμπα στο Παλαί ντε Σπορ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε σχέση με το σχόλιο 11:15 Διαβάζουμε στο διαδίκτυο: "Ένα... σπαρταριστό ρεπορτάζ με τα όσα απίθανα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, όταν ο πρωθυπουργός θέλησε να ενημερώσει τους πολίτες για την Συμφωνία των Πρεσπών
    Αστυνομικοί των ΜΑΤ με ασπίδες και κράνη να ψάχνουν απεγνωσμένα ελληνικές σημαίες. Αξιωματικοί της Ασφάλειας με άκρα μυστικότητα στο κυνήγι της γαλανόλευκης ακόμα και στις τουαλέτες του “Παλέ ντε Σπορ”.

    Διμοιρίες απλωμένες σ' όλη τη Θεσσαλονίκη “να διενεργούν μακροσκοπικούς ελέγχους κατά το δοκούν” -όπως έλεγε χαρακτηριστικά η αυστηρή εντολή του ταξιάρχου από τον ασύρματο – μήπως και εντοπίσουν πολίτη να κουβαλά ελληνική σημαία. Φυσικά προσαγωγές και συλλήψεις σε όσους διαπράττουν το ...αδίκημα της σημαίας, ενώ ό,τι περίεργο κινείται στην πόλη κυκλώνεται από τις ειδικές δυνάμεις και απομακρύνεται άμεσα ακόμη και σηκωτό...

    Σπαρταριστοί διάλογοι μεταξύ ανώτατων αξιωματικών στους ασυρμάτους για γέλια και για κλάματα... Και όταν εντοπίστηκε ύποπτο άτομο ακολούθησε πανικός. “Είστε εκεί μπροστά στο σημείο που κινούνται τρία άτομα. Το ένα πρέπει να έχει σημαία. Να τους συστήσετε να κατέβουν προς την παραλία και να μην ανέβουν πάνω σε καμία περίπτωση” διαβίβασε ο επικεφαλής ταξίαρχος των μέτρων στους σαστισμένους αστυνομικούς που είχαν εντολή να ξετρυπώσουν τις κρυμμένες σημαίες όπως τα... λαγωνικά την τρούφα στους αγρούς της Προβηγκίας!

    Μοιάζει περισσότερο με σουρεαλιστική ταινία, όμως είναι τα όσα απίθανα και εξωφρενικά συνέβησαν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να ενημερώσει τους πολίτες της πόλης για την Συμφωνία των Πρεσπών. Μια εκδήλωση στην οποία είχαν πρόσβαση λίγοι (άλλωστε δεν υπήρξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους Θεσσαλονικείς) αφού προηγουμένως ελέγχθησαν ενδελεχώς τα πολιτικά τους φρονήματα, μήπως και στο παρελθόν είχαν επαφές με... ελληνικές σημαίες. Μάλιστα, για να περάσουν τις πύλες του Αλεξάνδρειου, τους έψαχναν μέχρι και τα εσώρουχά τους καθώς η εντολή ήταν συγκεκριμένη και διαβιβάστηκε επανειλημμένως από το κέντρο επιχειρήσεων: “Να το πούμε ακόμη μια φορά: Οι έλεγχοι που θα γίνονται θα είναι ενδελεχείς και θα γίνονται προς όλους”."

    Να πούμε αλήθεια και "Καλά Χριστούγεννα" στους συριζαίους που δεν πιστεύουν στον Χριστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.