Με κείμενό τους που απέστειλαν στην διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο, ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ,  ζητούν να γίνει έκτακτη συνεδρίαση (ή τακτική εφόσον πραγματοποιηθεί σε χρόνο προγενέστερο της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή) ώστε να γίνει διεξοδική συζήτηση της αποδοχής ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Δημοτικό Συμβούλιο συνολικά και τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλων, υπεύθυνα και μεμονωμένα δια της ψήφου των.
Ως ιστολόγιο θεωρούμε πως πρόκειται για μια πολύ σωστή πρόταση προκειμένου να αναλάβει ο καθείς την ευθύνη που του αναλογεί απέναντι στη συνείδησή του, το έθνος και την ιστορική στιγμή.
Να υπενθυμίσουμε πως παρόμοια θέση εκφράστηκε και στον πρόσφατο απολογισμό της Διοίκησης από δημότη.
Η επιστολή που έχει ημερομηνία σημερινή ακολουθεί:


ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ


Μηχανιώνα1/16/2019



προς :

·         Δήμαρχο
·         Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
·         Δημοτικούς Συμβούλους


ΘΕΜΑ
:
Πρόταση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος 
όσο αφορά την συμφωνία των «Πρεσπών»

Κε Πρόεδρε
Ενόψει της επικείμενης επικύρωσης στην Βουλή της συμφωνίας των «Πρεσπών» ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο, είτε ως έκτακτο ΔΣ (λόγω των εξελίξεων), είτε στην επόμενη τακτική συνεδρίαση, εφ’ όσον αυτή γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα (πριν από την συζήτηση του θέματος στην Βουλή).
Οι υπογράφοντες αισθανόμαστε ότι το αίτημα μας εκφράζει την πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Δεν αποζητούμε την υπερψήφιση του «συμφωνούμε» ή «δεν συμφωνούμε» με την συμφωνία των «Πρεσπών». Δεν ζητάμε να υιοθετήσετε κάποιο έτοιμο ψήφισμα. Απλά ζητάμε να τοποθετηθείτε επί του θέματος. Δεν θέλουμε να εκβιάσουμε την ψήφο σας. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε την άποψή μας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η κυβέρνηση να γνωρίζει την άποψη όλων των Μακεδόνων πολιτών, που εκφράζεται από το Δημοτικό τους Συμβούλιο. Θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι οι εκλεγμένοι του δήμου μας έχουν διαβάσει την συμφωνία και έχουν είτε θετική είτε αρνητική άποψη, γιατί είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, το μέλλον μας, την ταυτότητά μας, την πατρίδα μας.
Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας. Η οποιαδήποτε απόφασή σας θα πρέπει να αποσταλεί άμεσα στο Υπουργείο Εξωτερικών και τα συναρμόδια Υπουργεία και να δημοσιοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τοπικά και μη).


Οι υπογράφοντες δημότες της Μηχανιώνας



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.