του Μιχαήλ Στυλιανού

Τελικά η Γερμανία (και η Ρωσία) πέτυχαν σήμερα να διασώσουν τον  αγωγό Nord Stream 2  από την επίθεση, μέσω ξένων πλοκάμων στην ΕΕ, για την ματαίωση της εγκατάστασης του – επιχείρηση που αναμενόταν να επιτύχει μετά την έκπληξη της γαλλικής απόφασης να την υποστηρίξει.
Η Καγκελάριος Μέρκελ και αξιωματούχοι της ΕΕ ανακοίνωσαν μετά την συζήτηση του ζητήματος, την επίτευξη συμφωνίας, που χαρακτηρίζεται από το πρακτορείο Ζero Hedge ως νίκη της Γερμανίας και της Ρωσίας. (Νίκη που ωστόσο δεν φαίνεται οριιστική.)
Κατά  την σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες, διπλωμάτες της ΕΕΕ   παρουσίασαν ένα σχέδιο οδηγίας, που είχε αρχικά προταθεί προ διετίας, από το οποίο είχε αφαιρεθεί ένας όρος που θα ματαίωνε τον αγωγό. Στη συζήτηση συμφωνήθηκε να γίνουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωβουλή  για μια τελική διατύπωση της σχετικής οδηγίας. Και οι δύο αντίπαλες πλευρές αποβλέπουν σε μιαν επίσημη συμφωνία την προσεχή εβδομάδα, ή το αργότερο μέχρι το τέλος Μαΐου.
 Σχολιάζοντας την στάση της Γαλλίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ, δήλωσε πως η Μόσχα θα παρακολουθήσει στενά τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, ενώ θα συνεχίζει το  έργο εγκατάστασης του αγωγού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.