Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, σύσσωμη η κοινωνία της Αιγείρας και της Ακράτας, οι άνθρωποι που δίνουν, εδώ και μήνες, αγώνα για τη ζωή τους, την υγεία τους και το περιβάλλον, βρέθηκαν, για άλλη μία φορά, στο Πρωτοδικείο Αιγίου για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αναστολής της λειτουργίας του ΧΥΤΑ ΑιγείραςΟι δικηγόροι των κατοίκων, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μαρία Νικολοπούλου, βρέθηκαν στο πλευρό ανθρώπων όλων των ηλικιών που έδωσαν ηχηρό παρών στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και στην προστασία της ζωής τους από τον καρκινογόνο ΧΥΤΑ. Οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου της περιοχής πραγματοποίησαν κατάληψη και αποχή, συμμετέχοντας κι αυτοί ενεργά στον αγώνα, ενώ οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα μαγαζιά τους, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου!

Το αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο Δήμος προσπαθώντας να αποφύγει την δικαστική κρίση κατέδειξε πως δεν μπορεί να αντικρούσει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Mε τη χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου, διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή αναστολής λειτουργίας του καρκινογόνου ΧΥΤΑ και ορίστηκε νέα δικάσιμος η 21η Μαρτίου 2019. Οι κάτοικοι δεσμεύτηκαν στις 21 Μαρτίου 2019 να βρίσκονται και πάλι στο Πρωτοδικείο Αιγίου, διεκδικώντας δικαιοσύνη.

Στον κατάμεστο από κατοίκους χώρο του Πρωτοδικείου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Σήμερα, οι κάτοικοι της Αιγείρας έδωσαν ένα ηχηρό παρών στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, στη διεκδίκηση της ζωής τους, στην προστασία της υγείας τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι το Πρωτοδικείο Αιγίου είναι κατάμεστο από κατοίκους όλων των ηλικιών.Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι σύσσωμη η κοινωνία της Αιγείρας αγωνίζεται και πάλλεται για αυτό το θέμα που αφορά, στην κυριολεξία, τις ανθρώπινες ζωές. Το αίτημα αναβολής που μόλις υπέβαλε ο Δήμος και όλες οι εκπροσωπούμενες Ενότητες από τον Δήμαρχο, ουσιαστικά, αποδεικνύει ότι είναι σε δεινή θέση, ότι δεν μπορούν να αντικρούσουν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων και ότι, με στρεψόδικες μεθόδους και πρακτικές, προσπαθούν να αποφύγουν την δικαστική κρίση. Ο Δήμος και συνολικά οι αντίδικοι ζήτησαν αναβολή με διάφορα προσχήματα. Αναγκάστηκαν να πουν ότι δεν έχουν μάρτυρα, δεν έχουν δεύτερο δικηγόρο και δεν έχουν και τα αποτελέσματα των μετρήσεων που λένε, τώρα, ότι κάνανε για να ξαναμετρήσουν τα ήδη μετρηθέντα.»
Και, απευθυνόμενη στους αγωνιζόμενους κατοίκους: «Το σημαντικό είναι ότι το Δικαστήριο διατήρησε την προσωρινή διαταγή, δηλαδή, αναγνώρισε, για δεύτερη φορά, ότι οι κάτοικοι χρήζετε προστασίας κι ότι εδώ υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή σας, για την υγεία σας και για τα δικαιώματά σας. Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για πράγματα. Μιλάμε για παιδιά. Οι μαθητές των σχολείων είναι ήδη σε κατάληψη και σε αποχή, αντιλαμβανόμενοι ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους και συμπαραστεκόμενοι σε αυτόν τον αγώνα.
Και στις 21 Μαρτίου που θα είμαστε πάλι εδώ, θα έχουμε και ό,τι επιπλέον στοιχείο θα έχουμε συγκεντρώσει, γιατί αυτό που φαίνεται από τα έγγραφα που ένα προς ένα ανακαλύπτετε και μας δίνετε και ανακαλύπτουμε και εμείς είναι ότι προσπαθούν, με διάφορες γραφειοκρατικές μεθοδεύσεις, να πετάξει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, να μην αναλάβουν την ευθύνη τους για να κλείσει ο ΧΥΤΑ, αλλά και να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη ζημιά που έχει κάνει ο ΧΥΤΑ και για το ότι παρέμεινε ανοιχτός όλο αυτό το διάστημα που θα έπρεπε να είναι κλειστός. Λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ, οι δικηγόροι σας δεν υποχωρούν και δεν παραιτούνται, ούτε εσείς, επομένως είμαστε σε δρόμο αγωνιστικό




Δείτε το video του freedomtv.gr με αποκλειστικά στιγμιότυπα και με όλες τις δηλώσεις.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.