του ακτιβιστή

Την αποχώρησή του από τον "Θερμαγικό", και την ανεξαρτητοποίησή του, έκανε γνωστή κατά την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, με επιστολή που κατέθεσε στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, ο Νίκος Παράσχου.

Το πνεύμα και το γράμμα της επιστολής ανεξαρτητοποίησής του σε συνδιασμό με την ανακοινωθείσα ήδη υποψηφιότητά του για την δημαρχία Θερμαϊκού που συνοδεύεται από τον προσεταιρισμό αρκετών στελεχών, που στις περασμένες εκλογές βρισκόταν ή στήριξαν την υποψηφιότητα Τσαμασλή, αποτελούν στην ουσία μια διάσπαση της δεξιάς παράταξης στο δήμο Θερμαϊκού.

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και η αποχώρηση πληθώρας υποψηφίων που είχε ο αρχηγός του Θερμαγικού μαζί του στις προηγούμενες εκλογές και σήμερα έχουν απομακρυνθεί ή έχουν συνεργαστεί με άλλους υποψηφίους δημάρχους, μαρτυρά το πρόβλημα που πιθανόν αντιμετωπίζει ο Γιώργος Τσαμασλής.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, έχει να αντιμετωπίσει και την σκληρή ομολογουμένως κριτική από τον πρώην συνεργάτη του, που τον κατηγορεί για "λάθος" αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην "αλαζονική και αυτάρεσκη διοίκηση της δημοτικής αρχής.

Ο Παράσχου του καταλογίζει μάλιστα δύο "κακές" επιλογές με τις οποίες στήριξε σε ψηφοφορίες της εισηγήσεις της διοίκησης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά τύπου LED. Επιλογές που οδήγησαν τον πρώην συνεργάτη του σε παλινωδίες αφού εκ των υστέρων άσκησε κριτική ή και κατέθεσε προσφυγές για τις συγκεκριμένες συμβάσεις έργων (με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των έργων).

Επιπλέον ο Νίκος Παράσχου αποδίδει σε αυτή τη λάθος αντιπολιτευτική τακτική τα χαμηλά ποσοστά που φέρεται να συγκεντρώνει σε πρόσφατη δημοσκόπηση, που δεν είναι μεγαλύτερα του 18% ως προς την πρόθεση ψήφου.

Και βέβαια κριτική άσκησε ο Νίκος Παράσχου και στον Γιάννη Μαυρομάτη, αποδίδοντάς του αλαζονία και έλλειψη συντονισμού στην διοίκηση του δήμου.

Θεωρούμε πως θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα και έντονη προεκλογική περίοδο στον Θερμαϊκό με τις 6 έως τώρα ανακοινωθείσες υποψηφιότητες, που ενδεχόμενα να επιφυλάσσει εκπλήξεις κατά την διάρκειά της αλλά ίσως και μετά την λήξη της.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.