Σε μια προσπάθεια για την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των νέων σε πιο βιώσιμα μοντέλα τρόπου ζωής, διοργανώνεται διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», στον οποίο προσκαλούνται να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Θερμαϊκού και ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διοργάνωση γίνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., με το διαγωνισμό να έχει λάβει έγκριση με Αρ. Πρωτ: Φ13.1/209645/Δ2/4-12-2018, από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός είναι η συμμετοχή του κοινού, μέσω της φωτογραφίας, στην προβολή της Βιώσιμης Διαχείρισης των Πόρων και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων ζωής στις πόλεις και ως εκ τούτου, η συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη, αλλά και η ευαισθητοποίηση των νέων, προκαλώντας τους να γίνουν δημιουργικοί και να καταγράψουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν το μέλλον.

Η περιοχή από όπου πρέπει να προέρχεται το φωτογραφικό υλικό και το υλικό
των βίντεο που θα υποβληθεί είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι
θεματικές ενότητες του διαγωνισμού είναι το ΑΣΤΙΚΟ και ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

Ο διαγωνισμός διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου 2019.

Στις καλύτερες φωτογραφίες, θα απονεμηθούν από σχετική κριτική επιτροπή:
·      Ένα βραβείο (ένα για τους μαθητές του Γυμνασίου και ένα για τους μαθητές Λυκείου).
·      Έπαινοι στις επόμενες 4 καλύτερες φωτογραφίες (2 Γυμνάσιο και 2 Λύκειο).
·      Έπαινοι κοινού σε 10 φωτογραφίες, που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα «likes» στο facebook, έως και τις 22 Απριλίου 2019.

Επίσης, στους βραβευθέντες θα απονεμηθούν από την κριτική επιτροπή τα παρακάτω βραβεία:
· 1 ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για τους μαθητές/τριες Γυμνασίου,
· 1 ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για τους μαθητές/τριες Λυκείου

Οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού (κριτικής επιτροπής και κοινού) πρόκειται να εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό.

Για δηλώσεις συμμετοχής, τους Όρους και την αναλυτική περιγραφή του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.anatoliki.gr/el/nea/699-diagonismos-fotografias-gia-to-periballon




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.