Υπέκυψε τελικά σήμερα ο 19χρονος διανομέας φαγητού ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από τις 12 Δεκεμβρίου. Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Φαγητού, η οποία καλεί όλους τους διανομείς να αγωνιστούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν και το θάνατο ακόμα ενός νεαρού ντελιβερά 24 ετών που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στη Λυκόβρυση Αττικής την περασμένη Τετάρτη 13/2.

Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο συνάδελφός τους, εξετράπη της πορείας της –λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολόνα. Μάλιστα το περιστατικό καταγράφηκε ως τροχαίο κι όχι ως εργατικό δυστύχημα! 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου:

"Οι υπεύθυνοι των δολοφονιών αυτών, οι εργοδότες, παραμένουν στο απυρόβλητο, ενώ έχουν την κύρια ευθύνη: μας έχουν ανασφάλιστους ή υποασφαλισμένους, αρνούνται να μας πληρώνουν τις προσαυξήσεις από αργίες, νυχτερινά. Τα τελευταία χρόνια μας κλέβουν κυριολεκτικά τα Δώρα κι όταν διαμαρτυρόμαστε μας ξυλοκοπούν, μας μηνύουν για δυσφήμιση κτλ. Απαιτούν να εργαζόμαστε δεκάωρα/δωδεκάωρα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, κάτω υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιόνια, βροχές, καύσωνες κτλ), να πηγαίνουμε γρήγορα τις παραγγελίες γιατί λειτουργούν στις περισσότερες περιπτώσεις με λιγότερους διανομείς απ όσους απαιτούνται. Κι όλα αυτά με δικό μας μηχανάκι, βενζίνες, εξοπλισμό κτλ.
Τεράστια ευθύνη όμως έχουν οι κυβερνήσεις και το υπ. Εργασίας, που με τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, μας αφήνουν τελείως απροστάτευτους απέναντι σε κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία"
.

Και καλούν τους διανομείς σε οργάνωση και συστράτευση με το Συνδικάτο ώστε να μη θρηνήσουν και άλλα θύματα στον ακήρυχτο πόλεμο και να διεκδικήσουν αποτελεσματικά τα δίκαια αιτήματά τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.