Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός "Θερμαϊκός Νέα Πορεία" του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Κ.Α.Π.Η. στον δήμο Θερμαϊκού και την επικείμενη μίσθωση δύο ακινήτων σε Αγία Τριάδα και Ν. Επιβάτες για τη στέγαση των τοπικών ΚΑΠΗ.
Η ανακοίνωση:

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας βρίσκονται οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Με σεβασμό και αγάπη στηρίζουμε και τα οκτώ ΚΑΠΗ του Δήμου μας και ενισχύουμε με πρωτοβουλίες τη φροντίδα και προστασία των ηλικιωμένων.

Προχωρήσαμε την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων στα ΚΑΠΗ υπηρεσιών, με την αναβάθμιση, επισκευή και συντήρηση του εξοπλισμού του συνόλου των Κ.Α.Π.Η. Παράλληλα, ολοκληρώσαμε τη δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτων, για στέγαση και λειτουργία των Κ.Α.Π.Η. Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών. Στόχος μας είναι να έχουμε φιλόξενους, ζεστούς χώρους, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των συμπολιτών μας, όσον αφορά στη ψυχαγωγία, στη φροντίδα και στη δημιουργική απασχόληση τους.

Φροντίζουμε για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μελών και την αναβάθμιση της ποιότητας των ιατρικών παροχών με δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους και ομιλίες μέσω του προγράμματος ιατροφαρμακευτικής φροντίδας ειδικών νοση­λευτικών αναγκών και προαγωγής υγείας. Επίσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας παρέχεται δωρεάν ιατρική φροντίδα με παθολόγο ιατρό στα Κ.Α.Π.Η. Αγγελοχωρίου, Νέας Κερασιάς και Νέας Μηχανιώνας.

Σε μια εποχή που τα οικονομικά δεδομένα περιορίζουν τις δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης, τα Κ.Α.Π.Η. λειτουργούν, ως καθημερινό λιμάνι των ανθρώπων που μόχθησαν σκληρά στη ζωή τους και τώρα απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους. Για αυτό λοιπόν, φροντίσαμε με τις εκδηλώσεις (εκδρομές, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων) και τις δραστηριότητες ( όπως τμήματα χορού, δωρεάν μετακινήσεις μελών του Κ.Α.Π.Η. Μεσημερίου στην παραλία Ποταμός Επανομής μέσω του προγράμματος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. «Θαλασσινά μπάνια 2018») να προσφέρουν διεξόδους, στήριξη και να δημιουργούν συνεχώς νέα ενδιαφέροντα στα μέλη τους.

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας είναι ίσως το πιο ζωντανό και δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας μας και αυτό το αποδεικνύουν τα πολλά μέλη τους με την πρώτη ευκαιρία, τόσο με το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων τους, όσο και με την έμπρακτη ευαισθητοποίησή τους, σε ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα της περιοχής μας. Η στήριξη του προγράμματος σίτισης απόρων από τα Κ.Α.Π.Η. Επανομής, Νέας Μηχανιώνας, Περαίας, η συγκέντρωση και προσφορά τροφίμων και παιχνιδιών για ανθρωπιστική βοήθεια και δωρεές σε σχολεία και η εθελοντική βοήθεια των μελών στην πραγματοποίηση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων του Δήμου μας, είναι κάποιες δράσεις που αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Ο συνδυασμός μας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» στηρίζει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, των «απόμαχων» της ζωής.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. 5 χρόνια ειναι Δήμαρχος. Τώρα διαπίστωσε αυτήν την έλλειψη; Ή μήπως θέλει ειδικές ικανότητες για να βρεις και να μισθώσεις δύο αίθουσες και να τις λειτουργήσεις ως ΚΑΠΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.