Από το Φράγμα της Θέρμης ξεκίνησε την επίσημη πρώτη το Cani Cross Greece με σημαντικό αριθμό συμμετοχών. Στις 31 Μαρτίου 2019 το μοναδικό για την Ελλάδα event γιόρτασε την έναρξη της πρώτης περιόδου, χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε όσους συμμετείχαν ή βρέθηκαν εκεί. Οι ομάδες συμμετείχαν με πνεύμα ευγενούς άμιλλας και τερμάτισαν με επιτυχία σε δύο διαδρομές των 4 και 9 χιλιομέτρων.

Οι νικητές της πρώτης διαδρομής fun, που αγωνίστηκαν στα 4χλμ είναι οι “Λαίδη και ο Αλήτης” με χρόνο 19:03.9 οι “Ανυπότακτοι” με χρόνο 19:24.4 και οι Μαγιατζάκ με χρόνο 20:45.5.

Στη δεύτερη, μεγαλύτερη και πιο αθλητική sport διαδρομή οι νικήτριες ομάδες ήταν οι ΣΕΕΔΑ με χρόνο 40:15.7, οι Ανυπότακτοι με χρόνο 42:52.8 και οι El Cookie 44:01.2.


H εμπειρία Cani Cross προκάλεσε δυνατά συναισθήματα χαράς και συγκίνησης σε όλους, αθλούμενους, εθελοντές και θεατές. Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Στέλιος Γκιζάρης βράβευσε τους νικητές με ιδιαίτερη χαρά, αφού ανάμεσά τους ήταν και η Cookie, ένα σκυλάκι που βρέθηκε κουτάβι στο Φράγμα της Θέρμης και υιοθετήθηκε μέσα από την πρωτοβουλία του δήμου Θέρμης για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων.

Το Cani Cross Greece εφαρμόζει τις παγκόσμιες προδιαγραφές ως μέλος του I.C.F. (Παγκόσμια Oμοσπονδία CaniCross), θέλοντας να κρατήσει ένα υψηλό επίπεδο, στοχεύοντας σε μία άριστη διοργάνωση με σεβασμό στον αθλούμενο, τον σκύλο, τους θεατές και το περιβάλλον.

Η πρώτη περίοδος συνεχίζεται με δύο ακόμη διοργανώσεις, κατά τις οποίες η μια θα διεξαχθεί στις 21.04.2019 στη Λίμνη του Μαραθώνα και η δεύτερη στις 05.05.2019 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η δεύτερη περίοδος συνεχίζεται το φθινόπωρο του 2019. Σχετικές ανακοινώσεις τοποθεσιών και ημερομηνιών θα ανακοινωθούν κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού μέσα από το επίσημο website του CaniCross (canicross.gr) και τη σελίδα του στο facebook (canicrossgreece).

Το CaniCross είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα δρόμου off-road το οποίο τα τελευταία χρόνια κατακτάει και περισσότερους σε όλο τον κόσμο. Η διεξαγωγή αγώνα ανθρώπου και σκύλου σαν μια ομάδα προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία. Το CaniCross εξελίχθηκε από την προέλευση του skijoring, όπου o άνθρωπος ακολουθούσε το σκυλί του με σκι. Ο άνθρωπος είναι ο οδηγός και κατευθύνει τον σκύλο του με φωνητικές εντολές σε ένα εντυπωσιακό αγώνα για την κατάκτηση του επάθλου. Το CaniCross δεν είναι μόνο μια μέθοδος για να ταιριάξετε περισσότερο με τον αγαπημένο σας σκύλο, αλλά λειτουργεί θετικά και στο μυαλό του, επιτρέποντας να το χρησιμοποιεί σε κάθε εξάσκηση αλλά και δραστηριότητα με απόλυτη επιτυχία.
Οι χιλιομετρικές αποστάσεις που έχουν να καλύψουν οι αθλητές μαζί με τους σκύλους τους, δεν είναι πάνω από 21km. Οι αγώνες αυτοί ποικίλουν ανάλογα με την δυσκολία του χαρακτηρίζονται σε Simple, Cross country ή Extreme. Για να λάβει κάποιος μέρος, μαζί με τον σύντροφό του – σκύλο δεν είναι κάτι δύσκολο.

Απαιτούνται, όμως, κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι οποίες βασίζονται σε διεθνή πρότυπα και σύμφωνα με το I.C.F. (International Canicross Federation).



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.