Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλήρες κείμενο της επιστολής του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Νασιούλα προς την Νορβηγική Επιτροπή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης με ημερομηνία 9 Απριλίου 2019. Το κείμενο, μεταφρασμένο στην ελληνική, έχει ως εξής:

Σεβαστά Μέλη της Νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ

Βραβείο Νόμπελ στον Αλέξη Τσίπρα θα εθεωρείτο ως ευθεία προσβολή προς την ορατή πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και θα επιβάρυνε την αποσταθεροποίηση της ειρήνης που ήδη δοκιμάζεται στην γειτονιά της Ελλάδος.

Γενικευμένη αντίθεση είναι αυτό που ο Έλλην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση μειοψηφίας έχουν καταφέρει να ενεργοποιήσουν, καταλήγοντας σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με τον πρωθυπουργό της γειτονικής μας χώρας, Ζόραν Ζάεφ. Η συμφωνία αφορά στον νέο κρατικό ονοματισμό του νοτιότερου υπολοίπου της Γιουγκοσλαβίας, συνορεύοντος με την βορειότερη Ελληνική περιοχή της Μακεδονίας. Παράλληλα, οι δύο υπουργοί εξωτερικών συμφώνησαν σε ένα νέο όνομα για την εθνικότητα/υπηκοότητα των πολυεθνικών γειτόνων μας, που κυρίως αποτελούνται από Βουλγάρους, Σέρβους, Αλβανούς, Ρομά και μια ορατή ελληνική μειονότητα.

Αυτό που εξαγρίωσε τους Έλληνες είναι το γεγονός πως ο πρωθυπουργός τους έχει δώσει την συναίνεσή του στην εκχώρηση του πανάρχαιου ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας για χρήση υπό ένα πολύ θολό διεθνές και εθνικό θεσμικό πλαίσιο στους ξένους γείτονές μας. Για διάστημα δεκαετιών, οι αρχές στα Σκόπια επιζητούσαν μια κοινή εθνική ταυτότητα για τους κατοίκους αυτού του μικροσκοπικού κράτους που προηγουμένως ανήκε στην Γιουγκοσλαβία. Υιοθετώντας το όνομα της Μακεδονίας αυθαίρετα για το πρώην Γιουγκοσλαβικό (δηλ. «Ενωμένο Σλαβικό») κράτος τους, καθώς και για το λαό τους και την λέξη «Μακεδονική» για το νοτιο-σλαβικό/βουλγαρικό γλωσσικό τους ιδίωμα που αποδίδεται στα Κυριλλικά, μια μείζονα αντιπαράθεση έχει ανακύψει, με τους δύο γείτονες να διατηρούν ως πρότινος ελάχιστες επίσημες σχέσεις.

Έκτοτε, οι Έλληνες βγαίνουν συνεχώς στους δρόμους.

Το όνομα της Μακεδονίας σημαίνει πολλά για τους Έλληνες, αφ ης στιγμής περιγράφει το λίκνο του Ελληνιστικού Πολιτισμού: το βασίλειο της Μακεδονίας υπό τον Φίλιππο τον Β’ και τον γιό του Αλέξανδρο τον Μέγα ένωσε όλες τις αντιμαχόμενες ελληνικές πόλεις-κράτη σε έναν κοινό σκοπό – να δώσουν ένα μάθημα στους Πέρσες, που είχαν εισβάλει στα ελληνικά βασίλεια και στις ελληνικές πόλεις-κράτη και κατέστρεψαν τα ιερά των Ελλήνων. Στον εμβληματικό ναό της Θεάς Αθηνάς, τον Παρθενώνα, ο Αλέξανδρος ο Μέγας, ο Νο1 ήρωας των Ελλήνων επί 23 αιώνες, επισημοποίησε την συλλογικά ανατεθιμένη σ’ αυτόν εντολή (mandate) με μια γραπτή διακήρυξη που έχει ως εξής: «Ο Αλέξανδρος, γιος του Φιλίππου, και οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων…» κλπ. Οι Λακεδαιμόνιοι, δηλαδή οι Σπαρτιάτες, δεν επιθυμούσαν να αφήσουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους και έτσι οι υπόλοιποι Έλληνες ξεκίνησαν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τον προαιώνιο ασιατικό τους εχθρό, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη ενάντια στους εχθρούς του Βασιλιά Λεωνίδα και του Περικλέους των Αθηνών. Και οι εχθροί αυτοί ήταν οι πανίσχυροι Πέρσες Βασιλείς πρώτα ο Ξέρξης και τότε ο Δαρείος, που επετέθησαν στην Ελλάδα και ισοπέδωσαν τα ιερά των Ελληνικών Θεών, που από τα προϊστορικά χρόνια πιστευόταν πως κατοικούν στο όρος Όλυμπος, στην καρδιά της σημερινής Μακεδονίας, στην Βόρειο Ελλάδα.

Από την στιγμή που οι κάτοικοι πάνω από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι Σλάβοι και Βούλγαροι και έφτασαν στην περιοχή μετά τον 6ο μ.Χ. αιώνα, χρόνους μετά τον Αλέξανδρο και τον δάσκαλό του Αριστοτέλη, όσοι εκ της διεθνούς κοινότητας απαιτούν οι Έλληνες να δεχθούν μια εθνογένεση εις βάρος της ιστορικής, ανθρωπολογικής, γλωσσολογικής και πολιτισμικής ακεραιότητας μας ζητούν υπερβολικά πολλά.

Η Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ θεωρείται πράξη προδοσίας από την πλειονότητα των Ελλήνων. Αποτελεί ευθεία προσβολή στην επιστημονική και ιστορική αλήθεια, εκχωρώντας δικαιώματα σε μη Έλληνες επί του ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας και των συνδηλώσεών του. Αυτό ευθέως οδηγεί σε ανυπόστατες αξιώσεις τρίτων μερών επί της επικράτειας, της γλώσσας και του πληθυσμού της Ελλάδος.

Η Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ δεν θα γίνει σεβαστή από την πλειονότητα των Ελλήνων.

Παρακαλώ, δεχθείτε αυτήν την επιστολή ως ευθεία απεύθυνση στην συμβολική εξουσία σας ως θεσμού απονέμοντος το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Δικός σας

Δρ. Ιωάννης Νασιούλας
Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ελλάς
Απρίλιος 09 2019
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.