Με στόχο την ενεργοποίηση μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων ανάδειξης του τόπου και τελικό σκοπό τη συνειδητοποίηση της ατομικής ευθύνης καθενός για το δημόσιο χώρο, για ακόμα μία χρονιά μαθητές σχολικών μονάδων του Δήμου, με «όπλα» τις ιδέες, το όραμα και τη συνεργασία, συμμετείχαν στο τοπικό δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Δρω για τον τόπο μου».

Ένα δίκτυο που ιδρύθηκε (αρ. πρ. 438/11-01-2018) και λειτούργησε χάρη στη συντονισμένη δουλειά της Διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, με το ρόλο του συντονιστικού φορέα να διατηρεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται σε υπαίθριο χώρο στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 9.00 - 13.00, εκδήλωση με τίτλο: «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, θα …», όπου παρουσιάζονται οι εργασίες των μαθητικών ομάδων που είναι ενταγμένες στο τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού «Δρω για τον τόπο μου» 2018 – 19.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας, το 2ο Γυμνάσιο Περαίας και τα Γυμνάσιο Επανομής και Ν. Επιβατών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας, συμμετέχουν με επιτόπια δράση, ζωγραφίζοντας και εξωραΐζοντας τμήμα του τοίχου στο θαλάσσιο μέτωπο της Ν. Μηχανιώνας, συνεχίζοντας την περσινή δράση της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου του οικισμού και αφήνοντας στην περιοχή το στίγμα και τη δημιουργικότητά τους με τα περιβαλλοντικά τους μηνύματα.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με την προσέλευση και υποδοχή των σχολικών περιβαλλοντικών ομάδων, ενώ περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις, όπως έκθεση με έργα και φωτογραφίες των μαθητών, χορό και μουσική από μαθητικές ομάδες των σχολείων, κεράσματα, με τους μαθητές να αναλαμβάνουν ρόλο μικρών «σεφ», ενημέρωση των κατοίκων κ.ά.

Τη διοργάνωση, η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού και του 1ου Γυμνασίου Μηχανιώνας, έχει αναλάβει η συντονιστική επιτροπή του δικτύου (Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Γαλάνης, Εκπαιδευτικός – 2ο Γυμνάσιο Περαίας, Τριανταφυλλιά Τοκαλάκη, Εκπαιδευτικός – 1ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας, Αικατερίνη Χατζηχριστοφή, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Θερμαϊκού, Ευαγγελία Παπαθανασίου, Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία - 1ο ΠΕΚΕΣ).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εικαστικής παρέμβασης έχει η εκπαιδευτικός-εικαστικός του 1ου Γυμνασίου Μηχανιώνας, αξιοποιώντας έργα των μαθητών των Γυμνασίων: 1ου Μηχανιώνας, 2ου Περαίας και Ν. Επιβατών, ενώ το γενικό συντονισμό έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί ΠΕ08 των σχολείων του Δήμου με την υποστήριξη της Ελένης Κάρτσακα - Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ 08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.