του ακτιβιστή

Η ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε ο Δημήτρης Καπλάνης προς όλους τους υποψηφίου δημάρχους του Θερμαϊκού, εξ ορισμού απέκλειε τους δύο (κατά πολλούς επικρατέστερους για τη μάχη της δεύτερης Κυριακής) Μαυρομάτη και Τσαμασλή, αφού ουσιαστικά τους κατηγορούσε για συνεργασίες μεταξύ τους που στοιχίζουν πολλά χρήματα και ανυπαρξία έργων υποδομής.
Η πρόσκληση ήταν η παρακάτω, και απέβλεπε στην ενοποίηση των διαφορετικών απόψεων και τη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου (έστω και την τελευταία ώρα) που θα μπορούσε να σπάσει το δίδυμο, που προφανώς αξιολογείτο ως έχον το προβάδισμα.
Πρόσκληση
Προς τους υποψηφίους δημάρχους δήμου Θερμαϊκού.
 
Κύριοι
Μετά την δημοσίευση της επιστολής μου σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στον δήμο μας , θεωρώ επιτακτική ανάγκη να επανεξετάσουμε τη θέση μας και να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς.Είναι υποχρέωση μας να προστατεύουμε τους δημότες μας από τέτοιου είδους συνεργασίες (Μαυρομάτη –Τσαμασλη ) οι οποίες ΜΑΣ στοιχίζουν εκατομμύρια ευρώ καθώς και ανυπαρξία έργων υποδομής .
 
Εάν θέλουμε να λέμε ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και όχι για τον δημαρχιακό θώκο, έχουμε υποχρέωση να συνεργαστούμε αποφασιστικά για την σύνταξη ενός νέου και ισχυρού ψηφοδελτίου το οποίο είναι βέβαιο ότι θα επικρατήσει από την πρώτη Κυριακή . 
Με τον τρόπο αυτόν ανοίγουμε μια συνεργασία μεταξύ μας επ ωφελεία των δημοτών μας και αφήνουμε στην άκρη ότι μέχρι σήμερα μας καταστρέφει . 
Ελάτε λοιπόν την πέμπτη 2/5/19 ΣΤΙΣ 11.00 πμ στο γραφείο μας Πέτρου και Παύλου 10 στην Περαία προκειμένου να αποφασίσουμε την διαδικασία αναδείξεις του επικεφαλής και την σύνταξη κοινού ψηφοδελτίου.

Η συνάντηση απ' ότι γνωρίζουμε πραγματοποιήθηκε χθες.
Παραβρέθηκαν οι Παράσχου Νίκος, Χατζηβαλάσης Γιώργος, Τζέκος Θεόδωρος και Καπλάνης Δημήτρης.
Δεν παρέστησαν δύο υποψήφιοι δήμαρχοι η Ντίνα Μώραλη και  ο Σίμος Καψάλας, για λόγους που δεν γνωρίζουμε .

Η συζήτηση έγινε σε πολιτισμένο και δημοκρατικό επίπεδο αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε κατέληξε  σε μη συμφωνία, καθ' όσον αντικειμενικά θα ήταν δύσκολο να υπάρξει υποχώρηση από την φιλοδοξία οποιουδήποτε να ηγείται του σχήματος.

Πλέον με δεδομένο πως ελάχιστες ώρες απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων και κατάθεσης των ψηφοδελτίων, το ενδιαφέρον εντοπίζεται στον συνολικό αριθμό των ψηφοδελτίων που θα έχουν προς επιλογή οι δημότες.

Πιθανολογείται από γνωρίζοντες πως ίσως ο αριθμός των κατατεθέντων ψηφοδελτίων με τον μίνιμουμ αριθμό των 35 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων να είναι μικτότερος του οκτώ.
Φυσικά ούτε λόγος για κατάθεση ολοκληρωμένου ψηφοδελτίου (με τον αναγκαίο αριθμό δημοτικών και τοπικών συμβούλων) από περισσότερους του ενός ή στην καλύτερη περίπτωση δύο ψηφοδελτίων.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια .....

update 4/5/19, 14:00, ως προς την σύνθεση των συμμετασχόντων στην σύσκεψη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Τσεκαρισέτο, άκουσα ότι ήταν ο Χ΄βαλάσης και έλειπε ο Καψάλας.

    Επίσης άκουσα (από ένα πουλάκι) ότι τελικά ο Καπλάνης πάει για Παράσχου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τραγικό λάθος να πιστεύουν κάποιοι πως συγκεντρώθηκαν για να μιλήσουν. Η αλήθεια είναι πως έπαιξαν τις...κουμπάρες! Και μετά πήγε ο καθένας στο σπίτι του. Και κοιμήθηκε. Και ονειρεύτηκε πως έγινε δήμαρχος. Όταν ξύπνησαν ήθελαν να διηγηθούν το όμορφο όνειρο που είδαν στους δικούς τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λανθασμένη η πληροφόρηση για τα πρόσωπα της συνάντησης. ψάξε λίγο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μέσα στα όνειρά τους, είδαν άπαντες πως είχαν προσφέρει πολλά στον τόπο τους...
    Ούουουου, προσφορές να δουν τα μάτια σου...! Και γι΄αυτές τους τις προσφορές είναι σίγουροι πως ο κόσμος θα τους ψηφίσει. Αυτά! Καληνύχτα και όνειρα γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.