Ονομάζομαι Νίκος Παπαδόπουλος, είμαι 39 ετών και γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι διδάκτωρ αστροφυσικής του ΑΠΘ με δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά αστρονομίας, αλλά και επαγγελματίας σεναριογράφος με πολλές συμμετοχές σε ελληνικά πρωτότυπα και διασκευασμένα τηλεοπτικά σενάρια τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Ωστόσο, το μόνο «βιογραφικό» που χρειάζεται να δει κάποιος, για να καταλάβει ποιος είμαι, είναι τα έργα μου ως Plasticobilism. Σε αυτά αποτυπώνονται οι σκέψεις μου, οι αγωνίες μου, η στάση μου απέναντι σε όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα μου, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Είναι η έκφρασή μου, η κραυγή μου, η αλήθεια μου.

Πρόκειται για ένα project που ξεκίνησε πριν από 6 ακριβώς χρόνια, όταν συνειδητοποίησα πως μπορώ να εκφραστώ για όσα με απασχολούν χρησιμοποιώντας τα πλαστικά παιχνίδια των γιων μου. Επιστρατεύοντας, δηλαδή, ένα σύμβολο της παιδικής μας αθωότητας, για να μιλήσω για τα απάνθρωπα που συμβαίνουν γύρω μας, για να ενώσω τη φωνή μου με αυτές των εκατομμυρίων συνανθρώπων μου, που ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά και για να προτάξω την αλληλεγγύη απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για το δίκιο τους, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Η έκφρασή μου μέσα από το Plasticobilism έχει τύχει θερμής αποδοχής και αναγνώρισης, καθώς ελληνικά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν ενδιαφερθεί για τις δημιουργίες μου, ενώ έργα μου έχουν εκτεθεί σε εκθέσεις δρόμου στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Ουγγαρία.

Αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική, γιατί πιστεύω στο μότο που λέει ότι "αν θες κάτι που ποτέ δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ δεν έκανες". Κι εγώ θέλω ανόθευτη δημοκρατία και δικαιοσύνη, θέλω διαφάνεια και δικαιώματα. Θέλω όλα αυτά που θέλει και έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός, ο κάθε λαός. Όλα αυτά που πρεσβεύει και έχει για «σημαία» της η Πλεύση Ελευθερίας. Ένα κόμμα, ένα κίνημα πολιτών, που εκπροσωπεί όσους δεν υποτάσσονται και που έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στις επερχόμενες ευρωεκλογές με σαφές πολιτικό στίγμα και ξεκάθαρο στόχο: να συγκρουστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους δανειστές, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που επέβαλαν στη χώρα μας το «Ναι», ενώ ο ελληνικός λαός ψήφισε ΟΧΙ. Να συγκρουστεί με όσους ξεπουλούν αξίες, ανθρώπους, χώρες, με αυτούς που καταπατούν τα δικαιώματα των πολιτών και την ελευθερία της έκφρασής τους, να συγκρουστεί με την Ευρώπη των αντιλαϊκών και φασιστικών εξουσιών.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω ως υποψήφιος σε εκλογές. Όπως είναι η πρώτη φορά και για την Πλεύση Ελευθερίας. Όμως κανένας μας δεν «κατεβαίνει» στις εκλογές. Κανένας μας δεν είναι κάπου «ψηλά», ώστε να κατεβεί στον λαό, για να του ζητήσει να τον «ανεβάσει» σε κάποιο αξίωμα. Γιατί ο λαός είναι ο μόνος κυρίαρχος. Είναι αυτός που πάντα και μονίμως βρίσκεται «επάνω», όχι μόνο στις προεκλογικές περιόδους. «Ανεβαίνουμε», λοιπόν, στις εκλογές αυτές, ανεβαίνουμε στον λαό, για να «κατεβούμε» στα προβλήματα και τις ανάγκες του και να δώσουμε τις λύσεις που μπορούμε. Προβλήματα και ανάγκες που γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού είναι και δικά μας προβλήματα, είναι και δικές μας ανάγκες. Γιατί δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά κομμάτι αυτού του λαού.

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα διεξαχθούν με σταυρό προτίμησης, ωστόσο συμμετέχω σε αυτές χωρίς καμία προσωπική φιλοδοξία. Αντιθέτως, επιλέγω να αποτελέσω ισότιμο μέλος μιας καθαρά ομαδικής προσπάθειας, γιατί έχω αποφασίσει να στηρίξω μια πολύ συγκεκριμένη και σπάνια κατηγορία ανθρώπων. Αυτούς που τολμούν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, που δεν τα παρατάνε, που δεν προδίδουν τις αρχές τους, που είναι ακέραιοι στις αξίες τους, που δεν μαγεύονται από αξιώματα και καρέκλες εξουσίας, αλλά διεκδικούν και αγωνίζονται αδιάκοπα για το καλύτερο και το δίκαιο. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η Ζωή (Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou). Τέτοιοι άνθρωποι είναι και όλοι όσοι βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας. Και είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά και κυρίως τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά τους και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον δύσκολο, αλλά σπουδαίο αγώνα που δίνει η Πλεύση Ελευθερίας.

Έναν αγώνα που αξίζει να συμμετάσχεις,
έναν αγώνα που αξίζει να δώσεις!

Παπαδόπουλος Νίκος (Plasticobilism)

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Πλεύσης Ελευθερίας

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.