Σήμερα το πρωί, αρκετοί αγωνιστές-ριες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Καρδίτσας με σκοπό να εμποδίσουν την δημοπρασία για την παραχώρηση 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων σε εργολάβους για την εγκατάσταση τμήματος αδειοδοτημένης Γραμμής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την πραγματοποίηση των απαραίτητων για το σκοπό αυτό έργων υποδομής.

Η μαζική συγκέντρωση βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρή αστυνομική παρουσία η οποία είχε περικυκλώσει το δημαρχείο και δεν άφηνε τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το σημείο.

Έπειτα από τις προσπάθειες των αγωνιστών, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε έξω από το δημαρχείο. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της δημοπρασίας πραγματοποιήθηκε συμπλοκή με τις κατασταλτικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ξύλο και δακρυγόνα.



Η συγκέντρωση ανασυγκροτήθηκε και στη συνέχεια ακολούθησε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα στάλθηκε ένα μήνυμα στο κράτος, στους δημάρχους και στους επενδυτές. Απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται. Απέναντι στα σχέδια τους θα βρουν την μαχόμενη κοινωνία.
Απέναντι στην καταστολή ορθώνεται η μαζική και μαχητική αντίσταση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Θωμάς Μπραχαμίδης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.