του ακτιβιστή

Δυστυχώς το έργο το έχουμε δει άπειρες φορές επί όλων των δημοτικών διοικήσεων (δήμων, νομαρχίας παλαιότερα και περιφέρειας τώρα).
Άμα της αναγγελίας αφίξεων Προέδρου ή Πρωθυπουργού (αυτό για την Μακεδονία συνήθως συμβαίνει κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, μήνα Σεπτέμβρη) αμολιούνται όλες οι υπηρεσίες καθαριότητος, που συνήθως υπολειτουργούν, να καθαρίσουν τα ρείθρα των δρόμων από όπου θα περάσει το επίσημον πρόσωπο.
Γνωρίζοντας πως στον προγραμματισμό των επισκέψεων του Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνεται και ΑΕΝ Ν. Μηχανιώνας ήταν αναμενόμενος ο καθαρισμός συμπεριλαμβανομένης και της αποψίλωσης των χόρτων.


Η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού εδώ και μέρες έχει θέσει σε εγρήγορση το τμήμα πρασίνου και το τμήμα καθαριότητος. Συνεργεία καθαρίζουν όλη την λεωφόρο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας.
Άρχισαν από την είσοδο της Περαίας, σήμερα βρισκόταν στην περιοχή των σούπερ μάρκετς αλλά και στην Αγία Τριάδα και στους Νέους Επιβάτες.


Ανεξάρτητα φυσικά από τον λόγο που γίνεται η εν λόγω επιχείρηση, θα πρέπει να τονίσουμε την αποτελεσματικότητα των ενεργειών αυτών. Συνεργεία στα οποία εντάχθηκε και το νέο με σύμβαση προσωπικό, όπως και οι εκτελούντες κοινωνική εργασία, γέμιζαν μεγάλες μαύρες σακούλες με απορρίμματα των ρείθρων τις οποίες θα περισυλλέξουν τις επόμενες ώρες αυτοκίνητα της καθαριότητας.

Το όντως καλό αποτέλεσμα μαθαίνουμε πως  οφείλεται -ίσως για πρώτη φορά - στον καλό συντονισμό της υπηρεσίας πρασίνου και  στην υπηρεσία καθαριότητας.


Και με την ευκαιρία να βγάλουμε και τα παράπονα για τον συνδημότη μας (όχι εσένα, τον άλλο που το κάνει ....)
Ελάχιστες ώρες πέρασαν από τον καθαρισμό των περιοχών αυτών. Οι εργαζόμενοι κοπίασαν και απέδωσαν πεντακάθαρα τα ρείθρα. Και να που κάποιοι "έξυπνοι" συμπολίτες μας δεν ξεχνούν τις κακές συνήθειές του να πετούν στο πλάι του δρόμου, κουτάκια μπύρας, χαρτιά και ότι άλλο σκουπίδι φανταστεί κανείς.
Ίσως δεν αρκεί μόνο η μόνιμα σωστή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας αλλά επιβάλλεται να περάσουμε ΟΛΟΙ από επανεκπαίδευση του σωστή πολίτη. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.