του ακτιβιστή

Να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής πως ούτε ανιχνευτές στον προσκοπισμό υπήρξαμε, ούτε πυροσβέστες διατελέσαμε αλλά και ούτε διεκδικούμε την μια και μοναδική αλήθεια για οποιοδήποτε θέμα πραγματευόμαστε.

Απλά  η εξέταση του χώρου, στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, όπου εκδηλώθηκε η χθεσινή (3/9/19) μεσημεριάτικη πυρκαγιά αλλά και πληροφορίες που συγκεντρώσαμε οδηγούν στην υπόθεση πως η αιτία της οφείλεται σε νέο πλιάτσικο από "επενδυτές" ....


Και όταν λέμε επενδυτές δεν δείχνουμε προς τον οικισμό ( δεν φταίνε πάντα αυτοί που "φτιάξαν τα καρφιά" κατά τον Κώστα Χατζή) αλλά μιλάμε για επαγγελματίες με φορτηγάκι οι οποίοι στην προσπάθειά τους να κόψουν με τροχό τις σιδερένιες κολώνες των περιπτέρων του κάμπινγκ ίσως να προκάλεσαν την πυρκαγιά που λαχτάρισε για ακόμα ένα καλοκαίρι τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους φιλοξενούμενους του παρακείμενου ξενοδοχείου.





Έχουμε γράψει πολλές φορές κατά το παρελθόν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εγκαταλελειμμένο σήμερα κι άλλοτε κραταιό και φημισμένο κάμπινγκ της περιοχής.
Το πλιάτσικο ήρθε ως απόρροια της εγκατάλειψης, εκλάπηκαν όλα τα υλικά που είχαν κάποια αξία, αλουμίνια, σίδερα, κατασκευές ξύλινες κλπ. Αφαιρέθηκαν μέχρι και σιδερένιες σχάρες απορροής και υδροδότησης. Ξυλεύτηκαν τεράστια δέντρα από διάφορους για να χρησιμεύσουν ως καυσόξυλα.



Και χθες ήταν η σειρά να κλαπούν αφού κοπούν με τροχούς οι σιδηροκατασκευές των περιπτέρων (πρώτα διαχωρίστηκαν τα ξυλώδη μέρη τους).




Δεν γνωρίζουμε την έκθεση της πυροσβεστικής.
Εκείνο που έχουμε πληροφορηθεί και μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη έως και ανησυχία είναι η φερομένη ως πρόθεση, εκ μέρους αιρετών της διοίκησης, να συνεχίσουν το έργο του χθεσινού καταπατητή ξένης περιουσίας. Λέγεται ότι σκέπτονται να ξηλώσουν τις σιδηροκατασκευές και να τις πουλήσουν για να ενισχύσουν τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες με από τα έσοδα που θα προκύψουν.
Είναι ντροπή .....
Ελπίζουμε να έχουμε λανθασμένες πληροφορίες γιατί διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί η άποψη της διάχυτης σήψης.





ΥΓ. Να σχολιάσουμε με δυο τρεις επιπλέον φωτογραφίες για το κέρδος του παρακείμενου ξενοδοχείου (που μέχρι και πινακίδες τοποθέτησε στο κάμπινγκ - είναι η πλέον σύγχρονη προσθήκη στην εγκατάλειψη) που χρησιμοποιεί τους χώρους και την παραλία του κάμπινγκ για διέλευση, χρήση ή   πάρκινγκ από τους ενοίκους του.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.