Του Γιώργου Νικολαΐδη

(Από όλες τις στεναχώριες του ανθρώπου η πιο πικρή είναι να ξέρεις πολλά και να μην έχεις καμιά επιρροή).

Ως σιωπηρός αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς ο (υπο)γράφων μεταξύ άλλων συνδημοτών στην προ 15ημέρου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκομίσαμε όλοι μας τις όχι και εντελώς ευχάριστες ως εικόνα και περιεχόμενο εντυπώσεις μας απ΄αυτήν.

Ηχηρά χτυπήματα μιας (δεξιάς πάντα!) παλάμης στο τραπέζι, φωνές επί φωνών, οχλαγωγία δίκην διαλλείματος παιδιών δημοτικού στον αυλόγυρο, άσκοπες τοποθετήσεις και επαναλήψεις πολλαπλώς ήδη λεχθέντων, επανειλημμένες και άνευ ουσίας διακοπές από προς άλλους ομιλητές, κατά κόρον αυστηρές συστάσεις του Προεδρείου για διαφόρους λόγους προς κάποιους εξ΄αυτών και άλλα δυσάρεστα, μας απογοήτευσαν αρκούντως.

Θα παρακάμψουμε κάποιους δημοτικούς Συμβούλους που κατά το πλείστον ιδεοληπτικά παρά ιδεολογικά, επέμειναν στις ανεδαφικές απόψεις και επιχειρήματά τους.

Επίσης προς στιγμήν δεν θα αναλύσουμε την αναμφισβητήτως επαινετέα πρωτοβουλία του κ. Τσαμασλή να σπάσει επιτέλους αυγά όσον αφορά τους Ρομά, την οποία επικροτεί όλος ο Δήμος, στην οποία όμως μεταξύ άλλων θεμάτων, ευελπιστούμε δοθεισομένης ευκαιρίας να επανέλθουμε με βιντεοσκοπημένη συνέντευξη.

Θα πάμε όμως στην τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το χρονίζον αυτό- εκτός από τα σκουπίδια και τα αδέσποτα- θέμα υψίστης σημασίας για τον Δήμο μας.

Ακούσαμε την αντιφώνησή σας κ. Μαυρομάτη στην εισήγηση του δημάρχου για τους μπουρλοτιέρηδες κλαπέντων αυτοκινήτων, έκνομους "ετσιγουσταρωκαλωδιοκατασχέτες" και καλωδιοκάφτες, καταπατητές και θρασύτατους εκβιαστές κατά δήλωσήν του γείτονές μας Ρομά, που ΚΑΙ με τα πρόσφατα κατορθώματά τους προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα. Και κουραστήκαμε ακούγοντάς σας… Και πλήξαμε… Και βαρεθήκαμε μ΄αυτά που λέγατε… Που λέγατε επί 8 λεπτά και ήσασταν ακόμη στην …"εισαγωγή"! Προς τι λοιπόν η ανούσια φλυαρία σας για τα προηγούμενα χρόνια, που το μόνο που πρόσφεραν ήταν η πασίγνωστη βαλτωμένη κατάσταση; Ποιον ενδιαφέρουν πια το τι (δεν) κάνατε; Ποιον ενδιαφέρουν πια οι όποιες θεωρητικές τελικά και μόνον αποκτηθείσες εκ μέρους σας γνώσεις περί το πρόβλημα; Προς τι οι άκαρπες φωνασκίες σας και αντιδικίες σας με τον δήμαρχο καθώς και με το προεδρείο, που παρενέβη επανειλημμένως και επιτακτικά για να "έρθετε επιτέλους στο θέμα";

Κύριε Μαυρομάτη, μήπως είστε στενοχωρημένος ως αντιπολίτευση διαπιστώνοντας την απούσα που ευλόγως πια δεν διαθέτετε επιρροή σας, πασχίζοντας απλώς και μόνον με τις αναφορές σας να επιβεβαιώσετε τον τίτλο του άρθρου μας;

Θητεύσατε επί τέσσερα χρόνια. Χρόνος υπεραρκετός για να είχατε (επι)δείξει την όποια ιδιαίτερη προσωπική πρωτοβουλία και μαχητικότητά σας όπως πανθομολογουμένως (απ)έδειξε κεραυνοβόλα ο κ. Τσαμασλής. Αποκτήσατε ίσως πολλές πανταχόθεν αναποτελεσματικές γνώσεις και δεχθήκατε άπειρες διαμαρτυρίες για τους Ρομά, χωρίς όμως - φευ(!) - κάποιο πρακτικό τελικό ψήφισμα, πολλώ δε μάλλον αποτέλεσμα και λύση. Για "βιώσιμη" μάλιστα δε - όπως λένε και κάποια σαΐνια πολιτικοί μας - ούτε καν λόγος να γίνεται …! Και ήταν ανάγκη να έρθει ο τωρινός δήμαρχος για να υπερψηφιστούν έννοιες όπως "Διοικητική αποβολή", έννοιες που εμφανίζονται στον πολύ κόσμο για πρώτη φορά; Σας ερωτάμε ευθέως: Εσείς δεν μπορούσατε επί σειρά ετών να δρομολογήσετε αλήθεια ένα τέτοιο ψήφισμα που επιτέλους (επ)έχει στην διαδικασία κάποια νομική υπόσταση;

Δικαίωμά σας φυσικά κ. Μαυρομάτη είναι να πιστεύετε πως πράξατε πολλά - λίγα κατ΄άλλους - και να συνεχίσετε την αντιπολίτευσή σας στους ίδιους τόνους. Άφρων δεν είστε. Εμείς θα λέγαμε όμως απλώς πως αδίκως κουράζεστε αναφερόμενος ακόμη στο παρελθόν. Κρατείστε καλύτερα τις δυνάμεις σας για τα μέλη της οικονομικής σας επιτροπής που παραπέμπονται από την Δικαιοσύνη για ανάκριση όπως πληροφορούμαστε για "ασύμφορο έργο" στον Δήμο μας! Θα σας χρειαστούν. Θα είμαστε και εκεί πάλι μάρτυρες. Και θα (ανα)δείξουμε όσο μπορούμε την τεκμηριωμένη αλήθεια απ΄όπου κι΄αν προέρχεται. ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ όπως πάντα! Γιατί αυτό οφείλουμε. Προς τους συνδημότες που θέλουν να πληροφορούνται για το αν και τι παιζόταν επί θητείας σας, όπως και από ΄δω και μπρος φυσικά υπό την παρούσα Διοίκηση.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.