Ανακοινώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο Δήμο Θερμαϊκού.


Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο των Ελλήνων εκείνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στον ναζισμό και στον φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η μάχη αυτή, σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 24ης Νοεμβρίου 2019, ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, μέχρι τη δύση του ηλίου.

- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Νοεμβρίου 2019.

Στο Δήμο Θερμαϊκού, στην Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Ώρα 10:30: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ν. Μηχανιώνας.

Ώρα 10:45: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων (25ης Μαρτίου & Δημοκρατίας, Ν. Μηχανιώνα).

Ώρα 11:00: Κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γεώργιο Τσαμασλή, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ν. Μηχανιώνας κ. Αθανάσιο Μακρίδη, Φορείς και Συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού.

Ομιλία από τον δημοσιογράφο – συγγραφέα κ. Σπυρίδωνα Κουζινόπουλο.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Εθνικός Ύμνος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.